Περιοδεία του Πρωθυπουργού τον Ιανουάριο στην Κοζάνη με ανακοίνωση για επαναλειτουργία λιγνιτικών- Τι λέει το δημοσίευμα των «Νέων»

2 Min Read

Μ’ ένα εκτενές ρεπορτάζ για την επικείμενη περιοδεία του Πρωθυπουργού σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα τον Ιανουάριο, ο «Μικροπολιτικός» των Νέων κάνει λόγο για επιστροφή στο λιγνίτη.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται «πηγές», έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρατίθεται εδώ:

Σε περιφέρειες της αγωνίας εξελίσσονται μερικοί νομοί της Μακεδονίας,  με πρώτο το νομό Κοζάνης που θα είναι ένας από τους επόμενους σταθμούς των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη με το επιτελείο του Πρωθυπουργού να σχεδιάζει ανακοινώσεις-έκπληξη, προκειμένου να ανατρέψει το κλίμα στην περιοχή. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ η επίσκεψη θα γίνει το αργότερο τον Ιανουάριο, έχει δοθεί εντολή σε συνεργάτες και υπουργεία να ετοιμάσουν τα μέτρα με τοπική απεύθυνση που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης, αλλά και τις συναντήσεις που θα κάνει στο νομό.

Μιλάμε, σημειώνω, για την εκλογική περιφέρεια όπου μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει βιοποριστική σχέση με το λιγνίτη, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες της Βόρειας Ελλάδας ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τις ενεργειακές ανάγκες των οικογενειών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τις δύσκολες αυτές περιοχές έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το Μαξίμου να προβληματίζεται ιδιαίτερα για τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν να ευνοούνται τα κόμματα της Ακροδεξιάς, όπου κατευθύνονται σχεδόν όλες οι διαρροές από τη ΝΔ.

Επιστροφή στο λιγνίτη

Ως προς τα μέτρα που θα ανακοινωθούν; Ακούω ότι κεντρικό σημείο της επιχείρησης κομματικού «επαναπατρισμού» της Κοζάνης θα είναι μια στάση του Μητσοτάκη στην Πτολεμαϊδα, ώστε να γίνει από εκεί η ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Ο Πρωθυπουργός είχε ήδη αφήσει προ μηνών ανοιχτή αυτή την πιθανότητα. Και τελικά εντάχθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό, όχι μόνο επειδή κρίθηκε ότι θα φέρει μια δημοσκοπική «ανάσα» στη ΝΔ, αλλά και λόγω της ενεργειακής κρίσης. Εξάλλου, όπως μου έλεγε πηγή μου, και η τελευταία έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι αυξήθηκε, ξανά, ο λιγνίτης στο ενεργειακό μείγμα της Ευρώπης, άρα δεν είναι ότι μιλάμε για κάποιο ειδικό πισωγύρισμα.

Μοιραστείτε την είδηση