Περνάμε, επιτυχώς, εξετάσεις

3 Min Read

Τόσον η πολιτική ηγεσία και ειδικότερον η κυβέρνηση, όσον όμως και οι πολίτες της Ελλάδας, η ελληνική κοινωνία, παρά τις οποιεσδήποτε εξαιρέσεις «εξυπνάκηδων», τα έχουμε πάει, ως τώρα, αρκετά καλά με την διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς θεομηνίας. Τόσον ώστε να αποσπούμε και επαίνους, από έντυπα τα οποία άλλοτε ήταν πρόθυμα να μας αποχαρακτηρίζουν. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της βρετανικής Daily Telegraph. Στο οποίο αναφέρεται ότι «οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση».

Είναι πράγματι έτσι. Όποιος αμφιβάλει δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στα στοιχεία της παγκόσμιας εξέλιξης της πανδημίας. Να συγκρίνει αυτό που βιώνουμε στην χώρα μας, με τους είκοσι, έως σήμερα, νεκρούς, με όσα δραματικώς εξελίσσονται σε «συγγενικούς» μεσογειακούς λαούς, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, όπου πια καταγράφεται σχεδόν ένας θάνατος, από τον κορονοϊό, κάθε δύο λεπτά της ώρας.

Αυτή η συναντίληψη και συνέργια, που επιβεβαιώνεται ως τώρα, ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τους πολίτες, πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Και όσοι επιχειρούν να δηλητηριάσουν το κλίμα, καλλιεργώντας διαιρέσεις και ενσπείροντας μίσος, στα πλαίσια άσκησης μιας θλιβερής, μικροκομματικών αντιλήψεων, πολιτικής, πρέπει να απομονωθούν. Και να αποδοκιμασθούν, πρωτίστως, από τους ίδιους τους πολιτικούς οργανισμούς στους οποίους ανήκουν.

Τυπικό παράδειγμα η ανάρτηση εκείνου του ατόμου χολερικής ψυχολογίας, του Σωτήρη Καψώχα, πρώην συνεργάτη της Ακριβοπούλου στο όργιο κομματικής προπαγάνδας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όστις απειλεί ότι θα …γυρίσει και θα μας …γ@μήσει. Την …σεξουαλικη ορμή του οποίου ξηλεψε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς φράση.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με τα παραληρήματα ενός Καψώχα. Συμβαίνει όμως αυτός ο «κύριος» να έχει επιλεγεί, μόλις προ ολίγων ημερών, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ως εκπρόσωπος τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε ανακύπτει, ευλόγως το ερώτημα μήπως η μεν φωνή, φωνή Καψώχα, το δε πνεύμα, πνεύμα Τσίπρα.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου χρωστά μιαν απάντηση. Και μάλιστα εμπράκτως. Απαλλάσσοντας αμέσως το άτομο αυτό από τα καθήκοντα τα οποία, τιμητικώς, του ανέθεσε. Εδώ και τώρα.

 

g[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση