Περνάνε στο Δημόσιο τα 2/3 των εκτάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ

1 Min Read

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΔΕΗ όλα τα έγγραφα που θα τεθούν υπόψη των μετόχων της επιχείρησης, οι οποίοι καλούνται στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30ης Μαρτίου να εγκρίνουν την απόσχιση του Κλάδου Μεταλιγνιτικής Αξιοποίησης Πυρήνων Ζωνών Απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. με σύσταση νέας εταιρείας (“Μεταλιγνιτική Α.Ε.”) και εισφορά του Κλάδου στην εταιρεία που θα συσταθεί.

Όπως αναφέρει το energypress. το ζήτημα αφορά τη διαδικασία μεταβίβασης πρώην λιγνιτικών εκτάσεων, οι οποίες θα περάσουν με αυτό τον τρόπο στο Δημόσιο. Πρόκειται για τα 2/3 περίπου των εκτάσεων των εξαντλημένων λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, τα 164.000 εκ των συνολικά 247.000 στρεμμάτων, θα περιέλθουν στο Δημόσιο, με τη ΔΕΗ να κρατά τα υπόλοιπα, σχεδιάζοντας να τα αξιοποιήσει, κατά κύριο λόγο, στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών.

Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά Νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, της υπογραφής της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης, καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Μοιραστείτε την είδηση