Περνάνε στους ΟΤΑ οι παραλίμνιες εκτάσεις που έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ – Τροπολογία ετοιμάζει η κυβέρνηση

2 Min Read

Το δρόμο για την αξιοποίηση των παραλίμνιων εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία θα ανοίξει τροπολογία που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η τροπολογία θα προβλέπει ότι οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των προβλεπόμενων σκοπών. Επίσης, η τροπολογία θα ορίζει ότι επιτρέπεται η διάθεση των εκτάσεων αυτών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ευελπιστεί να ανοίξει ο δρόμος για αξιοποίηση των εκτάσεων αυτών, που μέχρι τώρα παραμένουν αναξιοποίητες.

Ήδη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίησή παραλίμνιων εκτάσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του αθλητισμού, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιθυμεί να εντάξει τις σχετικές δράσεις στο πακέτο των δράσεων για τη μετάβαση της περιοχής σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο μέσω της απολιγνιτοποίησης.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη επικοινωνήσει τις προθέσεις του στους τοπικούς παράγοντες, ώστε να προετοιμαστούν τα επόμενα βήματα και η υποδοχή των δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

Το θέμα, εξάλλου, απασχόλησε τη συνάντηση που είχε πρόσφατα η βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κα. Παρασκευή Βρυζίδου με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία.

Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Πηγή

Μοιραστείτε την είδηση