Πέταξε στα 8,38 κι έφυγε με φόρα για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού ο Μίλτος Τεντόγλου

4 Min Read

Ξεχώρισε για ακόμη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που διοργανώθηκε στο Βόλο, το Σαββατοκύριακο, και στην έκτη προσπάθεια του πήδηξε στα 8,38 μ., πιάνοντας το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Γρεβενιώτης αθλητής πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του με το άλμα στα 8.38 που είναι το φετινό του προσωπικό ρεκόρ και η τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο μετά τους Ινδούς Όλντριν στα 8,42μ. και Σρισάνκαρ στα 8,41μ.

- Advertisement -

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με το πρώτο του άλμα στα 8,10μ. – επίδοση που του έδινε ήδη τη νίκη-, συνέχισε στα 8,23μ. και το τρίτο του άλμα ήταν άκυρο. Η τέταρτη προσπάθεια του ήταν στα 8,26 μ., προσπέρασε το πέμπτο άλμα και ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του, με το εντυπωσιακό 8,38μ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκος Σταματονικόλος με 7,86μ. και στην τρίτη ο Αλέξης Αργυρόπουλος με 7,64μ.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ,  μετά το τέλος των αγώνων, ο Τεντόγλου ανέφερε πως οι επιδόσεις του ήταν καλές, αλλά πίστευε πως θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. «Είχα τεχνικά λάθη χωρίς λόγο και το έχανα μόνος μου. Έχασα μεγάλη επίδοση μόνος μου», σχολίασε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έρχεται, λέγοντας πως είναι ο μεγάλος του στόχος και πως δεν έχουν καμία σχέση οι αγώνες που κάνει τώρα με τον αγώνα που θα κάνει στο παγκόσμιο. «Έχω έναν τρόπο να δίνω όλη την ενέργεια μου στον αγώνα που πρέπει και να τα δίνω όλα. Σήμερα δεν ήμουν έτοιμος να τα δώσω όλα, αλλά προσπαθώ κάπως χαλαρά, να κάνω μια μεγάλη επίδοση. Σήμερα θα μπορούσε να ήταν το άλμα στα 8,45 μ. και να ήταν η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, αλλά το χάλασα λίγο στην προσγείωση» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο δεύτερο άλμα του στα 8,23μ., το οποίο επίσης θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αλλά πάτησε πολύ πίσω.

«Το παγκόσμιο είναι ο μεγάλος μου στόχος. Θέλω να πάω εκεί, να είμαι δυνατός, να είμαι ο εαυτός μου, να κάνω έναν ωραίο αγώνα, να δώσω μια καλή μάχη και αυτό έχει σημασία. Μπορεί να μην κερδίσω, αλλά θέλω τουλάχιστον να δώσω μια καλή μάχη. Να μην το χάσω μόνος μου και επειδή δεν ήμουν έτοιμος. Ας το χάσω επειδή ήταν καλύτερος ο άλλος» τόνισε.

«Παίρνω την αγάπη του κόσμου, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Ούτε μου αρέσει να είμαι πολύ διάσημος, ούτε να με ξέρουν όλοι και να είμαι πρότυπο», σημείωσε κλείνοντας.  

Τι άλλο είδαμε στο Βόλο

Τον τίτλο στο άλμα επί κοντώ των γυναικών κατέκτησε για ακόμη μια φορά η Κατερίνα Στεφανίδη με άλμα στα 4,61μ., ενώ ο Γιάννης Κυριαζής ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, πετώντας το ακόντιο στα 79,61μ.

Ο Ανδρέας Πανταζής πέτυχε υπό κανονικές συνθήκες άλμα στα 16,91μ. στο τριπλούν, ενώ πέτυχε και άλμα στα 17,19μ. με ισχυρό ευνοϊκό άνεμο.

Η Οξάνα Κορένεβα πέτυχε το «ντάμπλ», με 6,43μ. στο μήκος και 13,92μ. στο τριπλούν και η Άρτεμις Αναστασίου ήταν η δεύτερη νταμπλούχος καθώς κέρδισε στα 100μ. με 11.41 και στα 200μ. με 23.40.

Στη σφυροβολία ξεχώρισαν ο Μιχάλης Αναστασάκης με 74,21μ. και Σταματία Σκαρβέλη με 68,83μ.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση