Πέθανε ο γιατρός Χρήστος Κατσίνας -Ένας εξαιρετικός επιστήμονας και σπουδαίος άνθρωπος

3 Min Read

Η είδηση του θανάτου του Χρήστου Κατσίνα, γιατρού και διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, συγκλόνισε την κοινότητα του νοσοκομείου και τους χιλιάδες ασθενείς που τον γνώριζαν στη Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο.

Δώδεκα χρόνια βρισκόταν στη θέση αυτή και παράλληλα πάλευε για να γίνει το νοσοκομείο καλύτερο. Πάλευε, όμως, και για το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, έδωσε μάχες για το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη του Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας, ως πρόεδρος της ομάδας «Δελφίνια». Με λίγα λόγια όπου κι αν βρέθηκε, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και αγάπησε την Πτολεμαϊδα, περισσότερο και από τους ντόπιους.

«Οφείλουμε ως κοινωνία να αντιδράσουμε και να αναπτύξουμε τις ομαδικές δραστηριότητας και τον πολιτισμό. Αυτό θα είναι μια αντίσταση σε αυτή την κατάντια που ζούμε» έλεγε τον Οκτώβρη του 2011.

«Αυτά που πίστευα και πιστεύω, πάντα θα κάνω» ήταν τα λόγια του στη συνέντευξη που έδωσε στο kozani.tv.online πριν ένα χρόνο, σχετικά με την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας, για την οποία και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του.

Η ιατρική και οι ασθενείς του ήταν τα πάντα για εκείνον, που έγινε και έμεινε γνωστός ως ο αγωνιστής γιατρός του Μποδοσάκειου που δεν δίσταζε να συγκρουστεί με διοικητές, αυτοδιοικητικούς, βουλευτές και υπουργούς. Αμέτρητες φορές ο Χρήστος Κατσίνας στάθηκε μπροστά, υπερασπιζόμενος τη σωστή λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και άλλων τμημάτων του Μποδοσάκειου.

Κανείς δεν περίμενε ότι η παθολογική περιπέτεια του Χρήστου Κατσίνα, θα του προκαλούσε επιπλοκές που θα του κόστιζαν τη ζωή. Το πρωί της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου, ο οργανισμός του δεν άντεξε και σε ηλικία 61 ετών έφυγε από την ζωή.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης προτείνει η μονάδα τεχνητού νεφρού του Μποδοσάκειου να πάρει το όνομά του.

«Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθώ την πρόταση στη διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, να δοθεί το όνομα του Χρήστου Κατσίνα στην μονάδα τεχνητού νεφρού, για να θυμόμαστε όλοι ανθρώπους οι οποίοι ήταν πρωτοπόροι και πραγματικά αγάπησαν αυτό τον τόπο και προσπάθησαν γι’ αυτόν ανιδιοτελώς» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης.

Η νεκρώσιμη τελετή θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση