Πιάσε κι εσύ ένα Πόκεμον

2 Min Read

Πολλοί απο εσάς ενδέχεται να μην γνωρίζετε τι εστί Pokemon Go. Ούτε κι εγώ θα ήξερα αν δεν έπεφτα πάνω σε εκατοντάδες βίντεο στο youtube με τρελούς τύπους που βάζοντας τα κινητά τους μπροστά, βλέπουν κάτι, το οποίο δεν βλέπουν οι διπλανοί τους. Και πάλι δεν θα έγραφα κάτι γι’ αυτό, αν δεν μου έλεγαν χθες ότι δεκάδες Pokemon βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και νεαροί τα κυνηγούν μετά μανίας.

Και μετά διάβασα για τους νεαρούς που παρασυρμένοι να βρουν Pokemon κάπου στη Γουατεμάλα δολοφονήθηκαν, όταν κάποιοι τους έστησαν ενέδρα, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους μέσα απο την εφαρμογή του παιχνιδιού.

- Advertisement -

Και ύστερα θυμήθηκα τον Όργουελ  που το 1949 στο “1984” γράφει για την «τηλεοθόνη», προλέγοντας κατά κάποιο τρόπο τη διαδραστική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα, αφού μέσα απο την τηλεοθόνη διακινείται διαρκώς πληροφόρηση ενώ, χάρη στη διαδραστικότητά της, ο χρήστης της βρίσκεται υπό διαρκή παρακολούθηση.

Προφητικός ο Όργουελ και προβλέψιμες τελικά οι αντιδράσεις των κοινωνιών. Φαίνεται πως δεν χρειάζεται κανένας Μεγάλος Αδελφός για να μας “τσιπάρει”, ώστε να μας παρακολουθεί. Φτάνει που εμείς μόνοι με την τρέλα που μας δέρνει, δίνουμε ωριαία αναφορά για το που πάμε και τι κάνουμε. Την ίδια ώρα στο Κιότο της Ιαπωνίας, κάποιοι στη Nintendo τρίβουν τα χέρια τους.

Μοιραστείτε την είδηση