Από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν, καθώς θα αρκεί μόνο το κινητό τους, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί έχουμε σκεφτεί ότι αν έπρεπε να κλωνοποιηθεί ένας υπουργός αυτό θα έπρεπε να είναι ο Πιερρακάκης. Ο μόνος, ίσως.  Κι αυτό γιατί κάτι που εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε ως συζήτηση, ο Πιερρακάκης το έκανε πράξη. Λέγεται διαλειτουργικότητα συστημάτων και είναι αυτή που επιτρέπει στις πλατφόρμες να επικοινωνούν μεταξύ τους και να τραβούν δεδομένα η μία από την άλλη.

Στις ζωές μας αυτό μεταφράζεται ως λιγότερα σουλάτσα στις δημόσιες υπηρεσίες, σύνταξη με το πάτημα ενός κουμπιού και πολλά άλλα που μέχρι πριν λίγα, μόλις, χρόνια έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Πιερρακάκης φορέβερ, λοιπόν, γιατί απέδειξε ότι όλα αυτά τα “αλλά” της δημόσιας διοίκησης μπορούν να μπουν στην άκρη και μέσα από συντονισμό να προσφέρονται πραγματικά αποτελεσματικές υπηρεσίες στον πολίτη.