Πιο… πράσινη η φετινή Κοζανίτικη Αποκριά-Ξεκινά την Τρίτη με συναυλία του Χρήστου Δάντη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

3 Min Read

Μια… «πράσινη» Κοζανίτικη Αποκριά ξεκινά σε λίγες μέρες μετά από δυο χρόνια «παύσης» λόγω κορωνοϊού. Κι όμως το «πράσινη» δεν είναι Κοζανίτικο χιούμορ αλλά ο φετινός στόχος του Δήμου Κοζάνης, ο οποίος στο πλαίσιο της ένταξης της πόλης στις 100 κλιματικά ουδέτερες έως το 2030, φιλοδοξεί να «πλασάρει» ένα πιο πράσινο προφίλ.

Μετά από δυο χρόνια «λειψής» Αποκριάς, ο Δήμος Κοζάνης και ο ΟΑΠΝ σε συνεργασία με την ΠΕ Κοζάνης, το ΕΒΕ, την ΔΙΑΔΥΜΑ και το Cluster Βιοοικονομίας, εμπλούτισαν το πρόγραμμα με επιπλέον δράσεις και ξεκινούν την Αποκριά από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και όχι από την Τσικνοπέμπτη όπως γινόταν έως τώρα. Έτσι το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Χρήστου Δάντη, την οποία χορηγεί η ΔΙΑΔΥΜΑ και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει και δεύτερη συναυλία με την Αλεξάνδρα Σιέτη και τους Souled Out.

- Advertisement -

Από την Τσικνοπέμπτη και έπειτα, το πρόγραμμα της Αποκριάς περιλαμβάνει το άναμμα των Φανών στις γειτονιές της πόλης και την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων στην πλατεία ανά περιοχές. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και επιπλέον δράσεις όπως χορευτικά και φεστιβάλ, face painting, ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο κιχί και πολλές άλλες δράσεις.

«Στην Κοζάνη κάνουμε την πιο παραδοσιακή Αποκριά της Ελλάδος και κρατάμε το έθιμο των Φανών άσβεστο. Επειδή λοιπόν αγαπάμε την Αποκριά και δεν την γιορτάσαμε όπως θα θέλαμε τα προηγούμενα δυο χρόνια, φέτος θα «αποζημιώσουμε» τους πολίτες και τους επισκέπτες» είπε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Κάλεσμα σε επισκέπτες να έρθουν στην Κοζάνη και να δουν από κοντά την παραδοσιακή Αποκριά, έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, η οποία είπε πως «όλοι μαζί γινόμαστε μια παρέα, δενόμαστε κάτοικοι αυτής της πόλης και επισκέπτες, μεταφορικά και κυριολεκτικά γύρω από τον Φανό». Η Αντιπεριφέρεια Κοζάνης, υποστηρίζει φέτος οικονομικά την Κοζανίτικη Αποκριά.

Πιο «πράσινη» η Αποκριά φέτος

Ο διαχειριστής του Cluster Βιοοικονομίας Νίκος Ντάβος, παρουσίασε την πιο «πράσινη» πλευρά που έχει θέσει φέτος στόχο να επιτύχει ο Δήμος Κοζάνης. Περίπου 45.000 χάρτινα ποτήρια και κάδοι ανακύκλωσης θα μοιραστούν σε όλους τους φανούς. Τα ποτήρια θα αναγράφουν οικολογικά συνθήματα και θα προτρέπουν τους χρήστες τους να τα ανακυκλώσουν. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος δεν θα μοιραστούν τα γνωστά κομφετί στα Sourd Games αλλά τα «πράσινα κομφετί» τα οποία θα είναι από φύλλα δέντρων.

Τρεις μήνες εντατικής προετοιμασίας του ΟΑΠΝ

Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας

Τους τελευταίους τρεις μήνες ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης «τρέχει κατοστάρι» για να τελειοποιήσει την Αποκριά. Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας, παρουσίασε τις γενικές γραμμές του φετινού προγράμματος και έδωσε έμφαση στην εξωστρέφεια, φέροντας ως παράδειγμα πως στο σποτ της φετινής Αποκριάς πρωταγωνιστεί η Κοζανίτισα υποψήφια Μις Κόσμος Κορίνα Εμμανουλήδου

Θένια Βασιλειάδου

 

Μοιραστείτε την είδηση