Ποιος θα μας βγάλει απο την κρίση;

2 Min Read

Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που θα μας βγάλει απο την κρίση ακούμε να λέγεται συχνά και μάλιστα απο το πλέον αρμόδια χείλη. Το ίδιο είπε και χθες, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Β. Κόκκαλης.

Και καλά το λέμε, να, όμως, που δεν το κάνουμε. Ακόμα και σήμερα, μετά απο όλη αυτή την εμπειρία που έχουμε πάρει ζώντας μέσα στην κρίση, δεν τολμούμε να επιχειρήσουμε. Διστάζουμε να μπούμε στον τομέα της παραγωγής. Εξακολουθούμε να προτιμούμε τις υπηρεσίες, κι ας είναι το μέλλον τους ζοφερό.

- Advertisement -

Εδώ που τα λέμε δεν είναι κι εύκολο να αλλάξεις το διακόπτη και να τον γυρίσεις απο το κόμματι των υπηρεσιών στο κόμματι της παραγωγής. Οι ιδέες αυτές πρέπει να καλλιεργηθούν. Κυρίως, όμως, είναι απαραίτητο να αισθανθούν οι άνθρωποι ασφαλείς, ώστε να επιχειρήσουν. Να μην ξυπνούν και κοιμούνται με το άγχος των διαρκών αλλαγών σε ένα κράτος που διαρκώς ζητά και δεν εγγυάται τίποτα.

Οι λίγοι συγκριτικά που επιχειρούν, το κάνουν είτε γιατί είναι απο τη φύση τους επιχειρηματικά μυαλά, είτε γιατί η απόγνωση τους οδήγησαν στο να δοκιμάσουν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι η εξαίρεση υτοί που ξεκινούν μεθοδικά και με γνώση, έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να παράξουν και να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Τους αξίζουν, λοιπόν, πολλά μπράβο γιατί ρισκάρουν, αντιλαμβανόμενοι ότι ο καθένας μόνος του θα βγει απο την κρίση.

Ιωάννα

[email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση