Πίσω στα θρανία

1 Min Read

Καλά τα zoom και οι πλατφόρμες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σχολική αίθουσα και τη χαρά που υπάρχει μέσα σ’ αυτή.
Τα μικρότερα παιδιά περίμεναν πως και πως την επιστροφή τους χθες στα θρανία, για να δουν τους φίλους και τους δασκάλους τους, μετά από αρκετό καιρό.
Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις μεγαλύτερες τάξεις, αλλά και με τις προβλέψεις κάποιων το προηγούμενο διάστημα, στην συντριπτική τους πλειονότητα τα παιδιά γύρισαν στα σχολεία τους. Στην Κοζάνη αυτό το ποσοστό έφτασε το 82%.
Αυτό ήταν, ίσως, κι ένα από τα καθοριστικότερα βήματα για την επιστροφή μας στην περιβόητη κανονικότητα, γιατί κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία δεν υπάρχει.
Αν κάτι έχει σημασία να κρατηθεί ως παρακαταθήκη και σε περίπτωση ανάγκης είναι η εμπειρία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με τα θετικά και τα αρνητικά της αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό τρόπο επικοινωνίας στην δύσκολη φάση του κορωνοϊού και ακόμα και τώρα είναι εναλλακτική λύση για όσους για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να επιστρέψουν στην όαση του σχολείου.

Μοιραστείτε την είδηση