Δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας- «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών»

3 Min Read

Καθησυχαστικός όσον αφορά το ζήτημα της επιβολής πρόσθετων μέτρων τύπου“lockdown” στην Κοζάνη (όπως και στις άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας), εμφανίστηκε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση, που είχε στο κτήριο της ΖΕΠ, με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως η παρουσία του στην περιοχή δεν συνδυάζεται με λήψη μέτρων. «Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, Η πρόθεση της κυβέρνησης, έχοντας πλέον το όπλο του εμβολιασμού, είναι να μην μπούμε σε συζήτηση κλεισίματος της οικονομία» επισήμανε, προσθέτοντας πως τίθεται θέμα πρόληψης «για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα.

- Advertisement -

«Δεν τίθεται καμία παραπάνω κουβέντα, αλλά συνεννόηση πώς θα πείσουμε για περισσότερους εμβολιασμούς και τήρηση μέτρων. Δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση στο τραπέζι» ανέφερε.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Πλεύρης έκανε ειδική αναφορά σε  κάποια νούμερα που όπως υπογράμμισε  χρειάζονται προσοχή κι έχει να κάνει με την αύξηση των και την αύξηση κρουσμάτων νοσηλειών στην Βόρεια Ελλάδα, την ώρα που η κατάσταση στη Νότια Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη.

«Στόχος μας είναι ν’ αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών που σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο που είναι σε όλη την επικράτεια και παράλληλα να υπάρχει η τήρηση των μέτρων ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Έξω από το κτίριο της ΖΕΠ βρίσκονταν συγκεντρωμένοι υγειονομικοί σε αναστολή οι οποίοι ζητούσαν “την δουλειά τους πίσω”.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως  «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες να τις φροντίζουν, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία. Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα».

Μοιραστείτε την είδηση