«Πλημμύρισε» ταλέντο η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης από μικρούς χορευτές

3 Min Read

Τρείς ημέρες γεμάτες χορό θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν οι πολίτες της Κοζάνης, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα τέχνης διοργανώθηκε η πρώτη συνάντηση χορού καλλιτεχνικών σχολείων, με την αρωγή και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Γρηγόρης Κοντός – Διευθυντής Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης

Ο Γρηγόρης Κοντός, Διευθυντής του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης, ανέφερε πως φιλοξενούν  τέσσερα καλλιτεχνικά σχολεία, από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, το Ηράκλειο και τα καλλιτεχνικά σχολεία Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περιστερίου Αθήνας. Είναι η πρώτη συνάντηση χορού καλλιτεχνικών σχολείων που διοργανώνεται. «Είναι μια διαδικασία που βοηθά στη συνένωση, τη συνύπαρξη, όλων των μαθητών των σχολείων. Μια διαδικασία χαράς μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας που δεν μας επέτρεπε να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Το καλλιτεχνικό σχολείο, ως εξωστρεφές σχολείο που είναι από τη φύση του, θέλει να κάνει τέτοιο τύπου εκδηλώσεις, ώστε να ανοίγεται στη κοινωνία και να δίνει αυτά που μπορεί  να δώσει από καλλιτεχνική άποψη σε όλους τους κατοίκους της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός. 

Λάμπης Θεοδωράκος – Διευθυντής του καλλιτεχνικού σχολείου Αμπελοκήπων – Βαγγελιώ Σαραμάνδου, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του καλλιτεχνικού σχολείου Αμπελοκήπων

 

«Μας κάλεσε το καλλιτεχνικό της Κοζάνης στη 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορού και ανταποκριθήκαμε. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να καλέσουμε και εμείς τα υπόλοιπα σχολεία κάποια στιγμή σαν καλλιτεχνικό σχολείο Αμπελοκήπων» τόνισε ο Λάμπης Θεοδωράκος, διευθυντής του καλλιτεχνικού σχολείου Αμπελοκήπων.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σήμερα εδώ. Είναι μια τεράστια ευκαιρία να συναναστραφούμε με παιδιά των υπόλοιπων καλλιτεχνικών σχολείων, να ανταλλάξουμε απόψεις, να γνωριστούμε καλύτερα και πιστεύω ότι είναι πολύ καλό εγχείρημα και ελπίζω να συνεχίσει στη διάρκεια του χρόνου» ανέφερε η Βαγγελιώ Σαραμάνδου, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του καλλιτεχνικού σχολείου Αμπελοκήπων.

Τέλος ο κ. Κοντός ανέφερε πως την πρώτη μέρα θα ανέβει μια παράσταση κλασσικού και σύγχρονου χορού από τα παιδιά του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης και την δεύτερη θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία σε μια μεγαλύτερη εκδήλωση. Ενώ το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κοζάνης και Περιστερίου υπό τη μουσική συνοδεία του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση