Πλήρης διαφοροποίηση Θεοφύλακτου από τις δηλώσεις Παναγιωτάκη για την Ακρινή

2 Min Read

Την πλήρη αντίθεσή του στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη για την Ακρινή εξέφρασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος. Ο Γ. Θεοφύλακτος δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων με στόχο την μετεγκατάσταση, ενώ επισημαίνει πως όλοι είναι κάτω από το νόμο και δεν εξαιρείται ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

«Δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω με τις δηλώσεις Παναγιωτάκης, ως ένας από τους βουλευτές που έχουμε ψηφίσει νόμο για την μετεγκατάσταση και την απαλλοτρίωση της Ακρινής. Το νόμο βελτίωσε η κυβέρνησή μας το 2017. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Είναι υποχρεωμένοι ΔΕΗ και κράτος να αποκαταστήσουν την Ακρινή. Μπορεί η Ακρινή κάτω από το έδαφός της να μην έχει κάρβουνο, αλλά πάνω έχει ισχυρή ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανάγκη προστασίας της προσωπικότητας των κατοίκων που θίγονται από την δραστηριότητα της ΔΕΗ» αναφέρει ο βουλευτής χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως ότι ορίζει ο νόμος πρέπει να τηρηθεί και το ποσό απαλλοτρίωσης να οριστεί σε 50% μεταξύ ΔΕΗ και κράτους.

Σε ότι αφορά στη δήλωση Παναγιωτάκη «ξέρουμε πως έγινε αυτός ο νόμος», ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρει ότι «ο νόμος έγινε για να προστατέψει τους κατοίκους της Ακρινής και να προχωρήσει το δίκαιο αίτημά τους. Η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν ήταν προεκλογική, αλλά ακόμα περισσότερο η βελτίωση της νομοθεσίας δεν είχε σχέση με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ανάγκη για προστασία των συνταγματικών αρχών και ως εκπρόσωπος των κατοίκων θα σταθώ πλάι τους σε αυτό τον αγώνα που έχουν να δώσουν. Ο κ. Παναγιωτάκης μπορεί να εκπροσωπεί τη ΔΕΗ, αλλά εμείς εκπροσωπούμε τους κατοίκους της».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση