Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον μακαριστό ιερέα ΠαπαΝικόλα, τον παπά της Γεράνειας

2 Min Read

Εκδήλωση αφιερωμένη στον μακαριστό ιερέα ΠαπαΝικόλα, τον παπά της Γεράνειας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016,  μετά τον εκκλησιασμό, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η οικογένεια του μακαριστού ιερέα, υπό την αιγίδα του Δήμου Βοΐου, της Ιερής Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης και της Ενορίας Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που εξέδωσε η οικογένειά του με τίτλο «Υπομνηστική αφιέρωση Ιερεύς Νικόλαος Α. Δάρδας. Ο παπάς της Γεράνειας».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης πατήρ Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Φίλιος και ο τέως Διευθυντής της Μανουσείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας και λαογράφος κ. Γεώργιος Μπόντας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου και στις προσωπικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις από την συνεργασία τους με τον μακαριστό ιερέα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος με τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια Δάρδα για την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, τους ομιλητές της εκδήλωσης και τον κόσμο για την τιμητική παρουσία του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Γκερεχτές, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιος Δίκος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, κληρικοί της Ιερής Μητρόπολης, ο ευεργέτης Κωνσταντίνος Παπανικολάου, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας και πολύς κόσμος.

 

Μοιραστείτε την είδηση