Πλήθος κόσμου στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας

2 Min Read

Φωτογραφίες Δημήτρης Στραβού

Η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου έγινε την Κυριακή του Θωμά, όπως κάθε χρόνο. Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου που κατέκλυσε τους δρόμους από τους οποίους πέρασε η εικόνα.

- Advertisement -

Στον εσπερινό που προηγήθηκε συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαυίδ και οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος και Ελασσόνας Χαρίτωνας μαζί με τον Επίσκοπο Αμφιπόλεως Χριστόφορο.

Την εικόνα συνόδευσε η Πανδώρα μαζί με τις Φιλαρμονικές των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας, Τρικκαίων, Εορδαίας, Γρεβενών καθώς και 9ης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με το romfea.gr, “ο Μητροπολίτης  Παύλος τόνισε το συγκινητικό γεγονός της μαζικής συμμετοχής στην παράδοση της λιτανείας, υπογραμμίζοντας την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό που καταθέτει ο ευσεβής λαός στην Παναγία, τη Μητέρα του Αναστάντος Κυρίου μας, που παρέχει τη θεία προστασία στον κόσμο ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι έλαβαν μέρος για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.

Υπογράμμισε ότι ο Έλληνας έχει τρία πράγματα πάντοτε στο μυαλό του, το Θείο, την πατρίδα και την οικογένεια. Είναι μάταιη, είπε, η προσπάθεια να τους αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, αφού γι’ αυτά αγωνίζεται και στο παρελθόν θυσιάστηκε, προ Χριστού υπέρ βωμών και εστιών, μετά Χριστού, για του Χριστού την πίστη την Αγία.”

Μοιραστείτε την είδηση