ΠΟΕΔΗΝ : Η καθυστέρηση έκδοσης των εργαστηριακών αποτελεσμάτων στη Δυτική Μακεδονία δημιουργεί κινδύνους διασποράς της Νόσου και στο προσωπικό των Νοσοκομείων και στην τοπική κοινωνία

1 Min Read

Διαπιστώνεται ότι μεγάλη εστία με περιστατικά κορωνοϊού υπάρχει στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τα Νοσοκομεία της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος. Δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους. Πολλά μη εντοπισμένα κρούσματα έχουν νοσηλευθεί σε κλινικές με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά της νόσου και πολλοί συνάδελφοι να νοσούν ή έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Αρκετοί Ασθενείς στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Κοζάνης είναι ύποπτα κρούσματα και αναμένουν εργαστηριακά αποτελέσματα πάνω από 3 ημέρες.
Όλα τα δείγματα από τα Νοσοκομεία της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αποστέλλονται για έλεγχο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι να εργάζονται οι συνάδελφοι χωρίς να γνωρίζουν αν είναι φορείς. Οι συγγενείς των ασθενών που περιμένουν αποτελέσματα μπορεί να γίνουν φορείς μετάδοσης της νόσου στην τοπική κοινωνία.
Τα σωματεία των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για επίσπευση της έκδοσης των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων.
Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα εργαστήρια αναφοράς εξέτασης για κορωνοϊό με επίταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων ώστε να υπάρχουν γρηγορότερα αποτελέσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

- Advertisement -

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση