«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις»  

5 Min Read

Κόντρα Γ. Κοκκαλιάρη – Χ. Κουζιάκη

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» και οι ανακοινώσεις εκατέρωθεν έχουν πάρει «φωτιά». Αφορμή ήταν η ανακοίνωση που έβγαλε η «Κίνηση» σχετικά με τη ρύπανση του νερού στον Κρόκο, στην οποία απάντησε η Δημοτική Αρχή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

- Advertisement -

Το χρονικό

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» σχετικά με τη ρύπανση νερού του Κρόκου, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά «όταν σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης όπως αυτό της ρύπανσης του πόσιμου νερού της Τ.Κ. Κρόκου με πετρέλαιο, αντιμετωπίζονται από την Δημοτική Αρχή με όρους lifestyle, δημαρχιακά χαμογελά επιτυχίας και προεδρικές δηλώσεις δημιουργικά ασαφείς (χρόνος ρύπανσης), οριακά ανεύθυνες (αχαρτογράφητες πηγές!!!), νομικά επικίνδυνες (ευθύνη αναδόχου του έργου) και επιστημονικά ατεκμηρίωτες (διαδικασία καθαρισμού δικτύου) τότε μόνο ανησυχία δημιουργείται για την ικανότητα της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας. Η ΔΕΥΑΚ έχει κερδίσει διαχρονικά την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών και ελπίζουμε αυτό να μην χαθεί εξαιτίας βεβιασμένων κινήσεων εντυπωσιασμού πολιτικών παραγόντων. Η περίοδος χάριτος έληξε, είναι καιρός η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει πλέον την «ενημέρωσή» της και να διοικήσει με γνώμονα το καλό του τόπου και όχι μόνο της εικόνας της».

Ο Δήμος Κοζάνης στη συνέχεια απάντησε στη σχετική ανακοίνωση τονίζοντας πως «ο κ. Κουζιάκης είναι κολλημένος στο πληκτρολόγιο» και πως η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» θα μπορούσε να συνεισφέρει στο έργο των εθελοντών του Κρόκου για τη διανομή των εμφιαλωμένων νερών προς τους κατοίκους. «Ωστόσο, ο επικεφαλής της κ. Κουζιάκης, προτίμησε για μια ακόμη φορά την ανέξοδη μικροπολιτική του πληκτρολογίου. Κρίμα!».

Η «Κίνηση» ανταπάντησε στη συγκεκριμένη ανακοίνωση σημειώνοντας πως υπάρχει «άγνοια, ανευθυνότητα και λαϊκισμός από τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη» και πως η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να δημοσιεύσει δελτίο τύπου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης με προσωπικές αναφορές και αιχμές προς τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη ως απάντηση σε τοποθέτηση της παράταξής τους στο Facebook, «αποδεικνύει δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Κοκκαλιάρης και οι συνεργάτες του αδυνατούν να αντιληφθούν βασικές αρχές της θεσμικής λειτουργίας του Δήμου Κοζάνης επιδεικνύοντας ιδιοκτησιακές συμπεριφορές συνοδευόμενες από πρωτοφανή άγνοια και ανευθυνότητα». 

Συνέχισαν λέγοντας πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η υγεία των κατοίκων του Κρόκου, δεν δίνονται οι δέουσες απαντήσεις με τη σοβαρότητα, τη σαφήνεια και την επιστημονική τεκμηρίωση που τους αρμόζει αλλά αντιμετωπίζεται ανεύθυνα και επιφανειακά, δημοσιεύοντας επίσημο δελτίο τύπου γεμάτο ειρωνείες και ανούσια επιτιμητικά σχόλια αποφεύγοντας την ουσία. «Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» δεν θα ακολουθήσει την Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη στον λαϊκίστικο κατήφορό της. Θα συνεχίσει να ασκεί τον θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση σοβαρά, υπεύθυνα και κριτικά όποτε και όταν αυτή κρίνει, με μόνο γνώμονα την προστασία και το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Κοζάνης, όπως άλλωστε πάντα πράττει».

Ο κ. Κοκκαλιάρης «επέστρεψε» αυτή τη φορά μέσω της παράταξης «Μαζί για την Κοζάνη» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, ο κ. Κουζιάκης συνεχίζει να αποφεύγει να μας απαντήσει εάν πήγε τελικά στον Κρόκο ή όχι. Όπως επίσης, εάν κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής του, βοήθησε στο έργο των εθελοντών ή όχι.Ισχύει ότι ακόμη και «λαλίστατα» μέλη της Κίνησής του, έλαμψαν δια της απουσίας τους; Επιπλέον, η εμμονή του για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ΔΕΥΑΚ το ζήτημα με το νερό στην περιοχή, ακυρώνει όλες τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης, πετυχαίνοντας τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Δηλαδή οι απαντήσεις που μέχρι στιγμής δόθηκαν από την Επιχείρηση δεν ήταν οι δέουσες, σύμφωνα με το “Κοζάνη, Τόπος Να Ζεις”; Κλείνοντας, συμβουλεύουμε εκ νέου και σε φιλική διάθεση τον κ. Κουζιάκη να μην επαναπαύεται στην υποστήριξη των διαδικτυακών του «φίλων», αλλά να προτιμά τη δια ζώσης επαφή με τους δημότες και τα προβλήματα που ανακύπτουν».

Μοιραστείτε την είδηση