«Πόλεμος» στη Σιάτιστα για τα αδέσποτα

3 Min Read

Με βαριές κατηγορίες αλλά και απειλές για μηνύσεις και προσφυγή στη δικαιοσύνη ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας και στη δημοτική αρχή με αιτία την αντιμετώπιση των ζώων που φιλοξενούνταν στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ της Σιάτιστας, από το Μαίο μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το  Φιλοζωικό Σωματείο μέχρι πρότινος και με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, τα αδέσποτα ζώα «φιλοξενούνταν» στο πρώην Στρατόπεδο ΛΥΒ. Η παραμονή τους εκεί ήταν προσωρινή, καθώς ο χώρος αυτός είχε κριθεί ακατάλληλος από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας και θα έπρεπε να μεταφερθούν, πάντα με προσοχή, έλεγχο και δίχως να βασανιστούν σε έναν πιο κατάλληλο χώρο.

«Αντί αυτού, αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα και δίχως να επιδειχθεί η ελάχιστη πρόνοια και φροντίδα στους σκύλους, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε εν μία νυκτί, την κατεδάφιση του μεγαλύτερου μέρους της περίφραξης στον χώρο, η οποία μάλιστα έλαβε χώρα προτού εκκενωθεί ο χώρος και απομακρυνθούν με ασφάλεια τα ζώα».

Σύμφωνα με το Σωματείο «αποτέλεσμα των ανωτέρω πλημμελών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, ήταν αρκετοί σκύλοι να αφεθούν ανεξέλεγκτοι και πανικόβλητοι εξαιτίας του τρόμου που υπέστησαν με το γκρέμισμα της περίφραξης και εξαιτίας του χρόνιου εγκλωβισμού τους και να προκαλέσουν ζημιές στη γύρω περιοχή. Τα περισσότερα ζώα όμως, επίσης με εντολή της Δημοτικής Αρχής, εγκλωβίστηκαν με βάναυσο τρόπο (πνίχτες, φίμωτρα, ξύλα, καδρόνια) από τους υπαλλήλους του Δήμου και μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, στο παλιό λατομείο στην Αγία Κυριακή Καλονερίου, σε χώρο δηλαδή που είχε κριθεί ως ο πλέον ακατάλληλος από τις αρμόδιος υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς εκεί τα ζώα όχι μόνο δεν έχουν επαρκή στέγαση, αλλά βρίσκονται τελείως εκτεθειμένα σε συνθήκες καύσωνα και βρωμιάς».

Και το Φιλοζωικό κατέληξε στην ανακοίνωση του πως οι κάτοικοι της Σιάτιστας «θα πρέπει να γνωρίζουν πώς ακριβώς έχει η κατάσταση με τα αδέσποτα και ότι ο Σύλλογός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν. Απεναντίας, ο Σύλλογός μας δρα, ενεργεί και πράττει, με αποκλειστικό γνώμονα την ευζωία των ζώων και είναι καθήκον μας να αναδεικνύουμε περιστατικά κακοποίησης τους».

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη «απαντά» ο Δήμος Βοίου

Στην απάντηση του ο Δήμος Βοίου κατηγορεί το Φιλοζωικό Σωματείο πως με την ανακοίνωση του είχε ως στόχο τη δυσφήμιση  των  υπηρεσιών, των υπαλλήλων  και των  όργανων του Δήμου Βοΐου και πως «αρνείται πεισματικά και χωρίς καμιά δικαιολογία την συνεργασία του με τον υπεύθυνο κτηνίατρο, του αδειοδοτημένου Δημοτικού Κτηνιατρείου ,  στις εγκαταστάσεις του πρώην Κτηνιατρείου Τσοτυλίου.

«Επειδή συστηματικά ορισμένα από τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής μας, ο Δήμος Βοΐου  θα τους καλέσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αποδείξουν όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρουν».

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση