Πωλείται οινοποιείο

2 Min Read

Πριν μερικά χρόνια έτυχε να γνωρίσω απο κοντά στο φυσικό του χώρο, στο οινοποιείο του στην περιοχή του Αμυνταίου, τον Laurens Hartman. Ο λόγος ήταν η πρόσκληση εκ μέρους του δικτύου Πολιτών Pro-tasis σε μια εκδήλωση με διάθεση να μιλήσουμε για αυτά που γίνονται κι όχι αυτά που δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Η υπόθεση του Hartman και του οινοποιείου Karanika ακούστηκε ως μια αισιόδοξη προοπτική ενός “τρελού” Ολλανδού να επενδύσει σε μια περιοχή και σε μια χώρα με πολλά assets (που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός), αλλά και πάμπολλα προβλήματα σχετιζόμενα με τη γραφειοκρατία, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, την ίδια την κουλτούρα του επιχειρείν.

Λίγες μέρες πριν ο Laurens Hartman έβγαλε στο facebook σε ένα ποστ με την επισήμανση ότι μπορεί να έχει ειρωνικό περιεχόμενο την πίκρα και τον καημό του:

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οινοποιείο στη περιοχή Αμυνταίου. Τα αφρώδη κρασιά μας πωλούνται από την Καλιφόρνια μέχρι και την Αυστραλία. Πολύ δυνατό brand στο εξωτερικό και εσωτερικό. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διάθεση να ασχολείται 24/7 με το τελωνείο, λόγω της φορολογικής αποθήκης, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, και τα διάφορα υπουργεία. Χρόνος για παραγωγή, προώθηση και πωλήσεις δεν υπάρχει πλέον. Ο ιδιοκτήτης μετακομίζει αναγκαστικά σε κανονική χώρα της Ευρώπης όπου δεν υπάρχει ριζοσπαστική παραφροσύνη…. κάθε προσφορά δεκτή…. adios muchachos

O Hartman δεν είναι σίγουρος, όπως παραδέχεται σε συνέντευξή του στο capital.gr, για το τι θα κάνει. Αν, όμως, τελικά φύγει θα έχουμε χάσει ένα απο τα καλύτερα αφρώδη κρασιά που βγάζει η περιοχή και όχι μόνο.

Ιωάννα Κωσταρέλλα

Μοιραστείτε την είδηση