Πολιτική αντιπαράθεση για την έναρξη λειτουργίας των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης

3 Min Read

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η καθυστερημένη, κατά μια ημέρα, έναρξης λειτουργίας των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης. Κανονικά οι δομές θα έπρεπε να λειτουργήσουν από 1η Σεπτέμβρη όμως σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, υπήρξε καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων του προσωπικού και ζήτημα πόρων λόγω μειωμένης ζήτησης.

Μιλώντας τον «Χ» ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμο Κοζάνης Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, τόνισε πως οι συμβάσεις ανανεώθηκαν σήμερα Τρίτη και πως από αύριο όλες οι δομές λειτουργούν κανονικά. «Ο νόμος ορίζει πως οι συμβάσεις πρέπει να υπογράφονται μια μέρα πριν την έναρξη λειτουργίας των δομών. Επίσης σαφή εικόνα για τις εγγραφές και τα αποτελέσματα ΕΣΠΑ είχαμε την περασμένη Τετάρτη γι αυτό και υπήρξαν καθυστερήσεις» τόνισε ο κ. Τζουμερκιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αιτήσεις φέτος για εγγραφή μαθητών είναι κατά πολύ λιγότερες από άλλες χρονιές την ώρα που τα λειτουργικά έξοδα, ύψους περίπου 250 χιλ. ευρώ, είναι σταθερά. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της δημοτικής αρχής, υπήρξε δέσμευση για κάλυψη των εξόδων και έτσι ξεκίνησε η λειτουργία των δομών.

Ένα ακόμη πρόβλημα που απασχολεί την διοίκηση της Κοινωφελούς, είναι οι συμβασιούχοι των δομών οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες αφού ο αριθμός των παιδιών που έχουν εγγραφεί είναι πολύ μικρός. «Ουσιαστικά με την καθυστέρηση της μιας μέρας δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα γιατί όλοι οι γονείς είχαν ενημερωθεί. Από το πρωί της Τετάρτης όλοι θα είναι στις θέσεις τους, προσωπικό και παιδιά» τόνισε ο κ. Τζουμερκιώτης.

Για απαξίωση των δομών κάνει λόγω η αντιπολίτευση

«Η μη ενημέρωση προκαλεί την απαξίωση των δομών» τόνισε στον «Χ» ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» Μανώλης Κουτσοσίμος και πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης. «Πρόκειται για ολιγωρία της διοίκησης. Δεν έγινε έγκαιρα η ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού και δεν λειτούργησαν οι δομές την 1η Σεπτέμβρη όπως κάθε χρόνο. Επίσημη ανακοίνωση για τους άμεσα ενδιαφερόμενους δεν υπήρξε και το πρωί της Τρίτης με ενημέρωσαν για ένα έκτακτο συμβούλιο όχι δια ζώσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα στο οποίο δεν συμμετείχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με αυτή την στάση απαξιώνουν τους παιδικούς σταθμούς της Κοινωφελούς. Επιπλέον προκαλούν τόσο την οργή όσο και την ανασφάλεια των γονιών, πολλοί από αυτούς ήρθαν σε επαφή μαζί μου να μου καταγγείλουν πως δεν ενημερώθηκαν για την καθυστέρηση της έναρξης» κατέληξε ο κ. Κουτσοσίμος

 

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση