Πόλος έλξης επισκεπτών ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης την Κυριακή

2 Min Read

Εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και εκδρομείς από γειτονικές περιοχές, βρέθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης για να απολαύσουν την καλοκαιρία που επικράτησε. Η υψηλή, για την εποχή, θερμοκρασία και ο υπέροχος καλοκαιρινός ήλιος ήταν ιδανικά για βόλτα στις πλωτές εξέδρες του Ναυτικού Ομίλου στα ήρεμα νερά της τεχνιτής λίμνης Πολυφύτου.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη περιοχή η οποία γίνεται πόλος έλξης όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και αθλητές της ομάδας θαλάσσιου σκι να κάνουν προπόνηση εκμεταλλευόμενοι τις άριστες καιρικές συνθήκες.

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά το μεγάλο ερώτημα στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης και όχι μόνο παραμένει: γιατί τόσα χρόνια δεν έχει φροντίσει η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει την παραλίμνια περιοχή και να προσελκύσει τουρισμό. Η γέφυρα Πολυφύτου, σύμβολο της ΠΕ Κοζάνης σε εκθέσεις και φυλλάδια, είναι σημαντικά στοιχεία και όπλα τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατρέψουν την περιοχή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή παραλίμνια ζώνη στην οποία μπορούν να αναπτυχθούν δεκάδες τουριστικές δραστηριότητες και όχι μόνο.

Προτάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς από τους Δήμους, την Περιφέρεια και Βουλευτές. Η εφαρμογή τους όμως κάπου «σκοντάφτει». Εν όψει απολιγνιτοποίησης ας το σκεφτούμε καλύτερα

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση