Πολύ αυξημένες οι ανάγκες για αίμα αυτήν την περίοδο- Πολύ χαμηλή η ροή των αιμοδοτών στο «Μαμάτσειο»

2 Min Read

Αυξημένες είναι οι ανάγκες για αίμα αυτό το διάστημα αφού λόγω του κορωνοϊού οι αιμοδότες διστάζουν να προσέλθουν στα τμήματα αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα. Στο Τμήμα Αιμοδοσίας του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης, η ροή των αιμοδοτών είναι δυστυχώς μικρή και οι εργαζόμενοι στο Τμήμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προσελκύσουν με όποιον τρόπο μπορούν πολίτες για να συμπληρώσουν τα ψυγεία με αίμα.

«Τα χειρουργεία δεν σταμάτησαν και οι ανάγκες για αίμα αυξήθηκαν αφού τα ψυγεία δεν επανατροφοδοτούνται. Δυστυχώς ο κόσμος δεν προσέρχεται λόγω της πανδημίας» αναφέρουν οι ευγενέστατοι εργαζόμενοι του Τμήματος Αιμοδοσίας. Πρόκειται για ανθρώπους που σε κοιτούν στα μάτια και βλέπεις την χαρά τους κάτω από την μάσκα, όταν τους ενημερώνεις πως είσαι εκεί για να δώσεις αίμα, «σας ευχαριστούμε πολύ» σου απαντούν και αμέσως ξεκινούν την διαδικασία να ετοιμάσουν τα απαραίτητα και να χαλαρώσουν όσους είναι αγχωμένοι.

- Advertisement -

Η ανάγκη για αίμα στην χώρα μας είναι μόνιμη δυστυχώς. Τα τελευταία χρόνια λόγω της ευαισθητοποίησης των Συλλόγων Αιμοδοτών η ροή αυξήθηκε όμως δεν είναι αρκετή για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Τα μηνύματα για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για αιμοδοσία είναι κάθε χρόνο εκατοντάδες ειδικά σε περιόδους που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη όπως καλοκαίρι και αργίες Πάσχα και Χριστουγέννων. Φέτος, ένας λόγος παραπάνω λόγω κορωνοϊού και ειδικά στην εκπνοή του κουραστικού αυτού 2020, αν όλοι μας δώσουμε δέκα λεπτά από τον χρόνο μας αυτές τις μέρες θα σώσουμε ζωές και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση