Πολύ δυνατές ιστορίες στην εκδήλωση «Ο δικός μου καρκίνος του μαστού»

2 Min Read

Η πρώτη στην περιοχή εκδήλωση με καθαρά βιωματικό χαρακτήρα για τον καρκίνο του μαστού διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023 από το Διαγνωστικό Κέντρο «Ιπποκράτης», το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κοζάνης με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης.

Το “Κοβεντάρειο” γέμισε με κόσμο και δυνατά συναισθήματα από ανθρώπους κάθε ηλικίας που βρέθηκαν για να συμμετέχουν σε μια συζήτηση χωρίς ταμπού και υπερβολές.

- Advertisement -

Στις ερωτήσεις της Ιωάννας Κωσταρέλλα απάντησαν για το χρονικό του καρκίνου στο δικό τους στήθος οι Φανή Δινοπούλου, Αναστασία Marshall και Βερόνικα Καρυπίδου, οι οποίες με αφοπλιστική ειλικρίνεια και μεγάλη γενναιότητα μοιράστηκαν τις εμπειρίες από τις δύσκολες στιγμές, ενώ βροντοφώναξαν το μήνυμα για πρόληψη.

«Μακάρι να ήμασταν οι τελευταίες. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου όταν θα φύγουμε από εδώ, όσες δεν έχετε κάνει μαστογραφία και δεν έχετε πάει στο γιατρό σας, να το κάνετε σήμερα» ήταν τα λόγια της Φανής Δινοπούλου.

«Μέσα από τα πράγματα που είχα να κάνω, αντλούσα τη δύναμή μου» ανέφερε η Βερόνικα Καρυπίδου, η οποία συνήθιζε να κρατά σημειώσεις από τις σκέψεις της εκείνη την περίοδο στο χαρτί και τις επανεξετάζει την επόμενη μέρα.

«Δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν και εστιάζουμε στα καλά» είπε η Αναστασία Marshall.

Μαζί τους ήταν ο Ειδικός Χειρουργός Μαστού Δημήτρης Κοκκώνης, ο οποίος με επιστημονική επάρκεια αναφέρθηκε στις ιατρικές πτυχές του θέματος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του «Ιπποκράτη» απηύθυνε ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε μουσική πορεία. Οι συγκεντρωμένοι έχοντας ως προπομπό την «Συνομωσία Κρουστών» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, ξεκίνησαν από τον «Ιπποκράτη» στις 7 το βράδυ και μέσω των οδών Φιλίππου Β΄, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ναούσης και Μακεδονομάχων κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όπου φωταγωγήθηκαν το Δημαρχείο και το καμπαναριό στο χρώμα της παγκόσμιας καμπάνιας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Μοιραστείτε την είδηση