Πολυποίκιλτη επιστημονική ημερίδα για την κλιματική αλλαγή την Κυριακή στην Κοζάνη

3 Min Read

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με ποικίλο θεματικό ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Τίτλος της είναι «Πολυποίκιλτη μορφή της επιστήμης» και εντάσσεται στο πρόγραμμα των ετήσιων εκδηλώσεων της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης οι διοργανωτές, κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν το παρόν στο «Κοβεντάρειο» το απόγευμα της Κυριακής και να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των επιστημόνων που θα παραβρεθούν. Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Ποντίων Έλενα Παπαδοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα των εισηγήσεων τις οποίες ανοίγει ο Καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ Λουκάς Αθανασιάδης με θέμα «Covid 19 και σεξουαλικότητα» και συνεχίζει ο Διευθυντής Ερευνών του «Δημόκριτου» Αθανάσιος Σφέτσος με θέμα «εεκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη Δυτική Μακεδονία: Εκτιμήσεις, δυνητικές επιπτώσεις και μέτρα απομείωσης». Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ Απόστολος Παπαγιαννάκης, θα μιλήσει για την κλιματική αλλαγή και την ανθεκτικότητα των συστημάτων μεταφορών και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ Αθηνά Βιτοπούλου θα μιλήσει για στρατηγικές και εργαλεία σχεδιασμού του δημόσιου χώρου την εποχή της κλιματικής αλλαγής. Η τελευταία εισήγηση, θα ανήκει στον Ομότιμο Καθηγητή Θεόδωρο Κωνσταντινίδη με θέμα «δομικά στοιχεία της ποντιακής ουτοπίας».

Ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης είναι η παρουσία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, η οποία είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» η προβολή της οποίας θα γίνει αμέσως μετά.

«Η εκδήλωση έχει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και χαίρομαι που ο Δήμος Κοζάνης έχει συνεργασίες με κοινό πεδίο ενδιαφέροντος και αναφέρομαι στην κλιματική αλλαγή γιατί ο Δήμος Κοζάνης έχει βάλει ένα στοίχημα να είναι κλιματικά ουδέτερος έως το 2030. Θα χαρούμε να συνεχίσουμε τις συνεργασίες μας» είπε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

«Με χαρά υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων μετά το μνημόνιο με την Ακαδημία Αθηνών. Χαιρόμαστε που μέλη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας είναι μέλη των ακαδημιών αυτών και με χαρά θα είμαστε στο πλευρό τους και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν» είπε με την σειρά του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Νίκος Συλλίρης.

 

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση