Πως χάνεται η αξιοπιστία

1 Min Read

Η αξιοπιστία είναι το βασικό κεφάλαιο σε μια κρίση και ιδιαίτερα όταν αυτή είναι παρατεταμένη. Χτίζεται δύσκολα και καταρρέει πανεύκολα. Αρκεί μια λάθος έκφραση, μια αμφίσημη προσέγγιση, μια εικόνα που δεν ταιριάζει. Και τότε όλα αλλάζουν και όλα αυτά που κατακτήθηκαν πέφτουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη διαχείριση του εμβολιασμού. Για να εμβολιαστεί ο κόσμος χωρίς φόβο, χρειάζεται να είναι σίγουρος. Αν τη μια μέρα ακούει για “ξεστοκάρισμα” και την άλλη για παρενέργειες και την τρίτη για κατηγορίες που θα έπρεπε να εξαιρεθούν, τι μήνυμα λαμβάνει; Λίαν αποπροσανατολιστικό.
Ακόμα και η επιλογή οι αποφάσεις της επιτροπής να μην εκφράζονται με μια φωνή, όπως την πρώτη περίοδο που η “φωνή” αυτή ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά από πολλές, είναι προβληματική.
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σταθερότητα και συντονισμό μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου. Κάθε σπασμωδική κίνηση που μπορεί μεν να εξυπηρετεί επιχειρησιακά, αλλά όχι στο συμβολικό επίπεδο, καλό είναι να αποφεύγεται για το καλό όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση