Πως φτάσαμε στις τελικές λίστες υποψηφίων σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Κοζάνη

4 Min Read

Η χθεσινή μέρα «κλήρωσε» για τους υποψήφιους των δυο μεγάλων κομμάτων της ΠΕ Κοζάνης αφού επιτέλους μετά από πολυήμερη αναμονή, γκρίνιες, κόντρες, απειλές, πιέσεις κ.α. είδαν τα ονόματά τους στην επίσημη λίστα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.


Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, τα ονόματα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι αφού προηγήθηκε το τηλεφώνημα Σκουρλέτη στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη ανακοινώνοντάς πως δεν θα μπορέσει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της ΠΕ Κοζάνης γιατί τελικά κανένας από τους εν ενεργεία Βουλευτές δεν δέχεται να κάνει πίσω και να αφήσει την θέση. Έτσι η ανακοίνωση του κόμματος ορίζει τους επτά υποψήφιους και υποψήφιες Βουλευτές που θα είναι: οι εν ενεργεία Βουλευτές Μίμης Δημητριάδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Ντζιμάνης και οι τρεις γυναίκες που συμπληρώνουν την επτάδα είναι η γνωστή τραγουδίστρια που ξεχώρισε στο έντεχνο και όχι μόνο ελληνικό τραγούδι Καλλιόπη Βέττα, η συμβολαιογράφος από την Πτολεμαϊδα Θεοδώρα Γούλιαρου και η φιλόλογος Στέλλα Θεοχάρη η οποία ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανατροπή – Δημιουργία» του Θόδωρου Καρυπίδη.
Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί αρκετές «έντονες» καταστάσεις στον τοπικό και όχι μόνο ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Γιώργου Αδαμίδη αφού ουσιαστικά ζητούνταν από έναν εν ενεργεία Βουλευτή (πλην Δημητριάδη) να κάνει εθελοντικά πίσω για να συμπεριληφθεί ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης. Μάλιστα είχε γίνει και κλήρωση για το ποιος θα βγει με την κληρωτίδα να βγάζει τον Γιάννη Θεοφύλακτο.
Ωστόσο προκλήθηκαν αντιδράσεις και οι τέσσερις Βουλευτές κατέστησαν σαφές πως δεν θα κάνει κανείς πίσω ζητώντας ουσιαστικά να μην κατέβει ο κ. Αδαμίδης σε αυτές τις εκλογές κάτι που απ’ ότι φαίνεται εισακούστηκε.
Ο κ. Αδαμίδης με δηλώσεις του στο www.kozani.tv τόνισε πως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για να «ηρεμήσει το κλίμα» υπογραμμίζοντας όμως πως εξακολουθεί να είναι «παρών» και να στηρίζει ολόψυχα το νέο εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

- Advertisement -


Στη Νέα Δημοκρατία, μέχρι την Παρασκευή πριν την αργία του Αγίου Πνεύματος η Συγγρού φαίνεται πως είχε καταλήξει στην επτάδα του ψηφοδελτίου της ΠΕ Κοζάνης η οποία ήταν ο Χρόνης Ακριτίδης, ο Γιώργος Αμανατίδης, Βίκυ Βρυζίδου, Γιώργος Δακής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ευλαμπία Πρώιου και Πόπη Σεμερτζίδου. Οι επικρατέστεροι για τη μια θέση που ενδεχομένως να άλλαζε ήταν οι Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Σιώλιος, Γιώργος Τζίτζικας και Φώτης Ζυγούρης. Η Συγγρού αποφάσισε χθες Τρίτη να αποσύρει την υποψηφιότητα του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και να τον αντικαταστήσει με τον Στάθη Κωνσταντίδη, δίνοντας τέλος στα σενάρια και στην αγωνία των «μνηστήρων». Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιέσεις για να συμπεριληφθεί ο Στάθης Κωνσταντινίδης στο ψηφοδέλτιο ήταν έντονες με τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εισηγηθούν στον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη πως ο κ. Κωνσταντινίδης ήταν ο καταλληλότερος για την θέση.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση