Πως θα λειτουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

1 Min Read

Χωρίς υποθήκες, με μειωμένο επιτόκιο και την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ θα λειτουργεί το  Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, η συμφωνία για το οποίο υπογράφτηκε λίγες μέρες πριν.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ Κ. Γαλιάτσος μιλώντας στο kozani.tv online αναφέρθηκε στους τρόπους που το ταμείο θα βοηθήσει την περιοχή και τις επιχειρήσεις της. «Είναι σίγουρο ότι αν παίξουμε σωστά το ρόλο μας και με τη συνεργασία του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος, θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Γαλιάτσος.

- Advertisement -

Η επενδυτική επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και του Υπουργείου και με βάση τις επιλέξιμες δραστηριότητες που θα προτείνονται, θα ενισχύουν με δανεισμό με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ.

Η επενδυτική επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει βιώσιμα σχέδια και στη συνέχεια την τεχνοκρατική δουλειά θα αναλάβει το ΕΤΕΑΝ. Επιχειρήσεις με προβλήματα δεν θα αποκλείονται ξεκαθάρισε ο κ. Γαλιάτσος.

«Παρουσιάζοντας την εγγύηση σε μια τράπεζα, η τράπεζα γνωρίζει ότι αν το δάνειο δεν καταστεί δυνατόν να πληρωθεί από αυτόν που το έλαβε, τότε θα αποπληρωθεί από τον εγγυητή που είναι το ΕΤΕΑΝ. Όταν, λοιπόν, μια τράπεζα γνωρίζει ότι τα χρήματα είναι εγγυημένα, έχει άλλο κίνητρο να βοηθήσει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση