«Ποτάμι» διαμαρτυρίας σχημάτισαν νέοι

3 Min Read

Πολύ μεγάλη η χθεσινή κινητοποίηση στην Κοζάνη για την τραγωδία των Τεμπών

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ιδιαίτερα δυναμική, για τα δεδομένα της περιοχής, κινητοποίηση για την τραγωδία των Τεμπών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι νέοι, ενώ το “παρών” έδωσαν εργατικά σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους και καταδικάζοντας όλους όσοι με τις παραλείψεις και την αδιαφορία τους συνετέλεσαν σε αυτό το έγκλημα.

Μαζική ήταν η συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, συλλογικοτήτων, φορέων και πολιτών και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θανάσης Δήμου έγραψε και έπαιξε με την κιθάρα του τραγούδι στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Κρατώντας πανό, χαρτιά με μηνύματα και φωνάζοντας συνθήματα, φοιτητές και μαθητές έστειλαν από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης το μήνυμα ότι «πρέπει τώρα να κάνουμε κάτι». «Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος των φοιτητών.

«Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα. Η οργή είναι τεράστια. Χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο που θα στηρίξει αυτό τον αγώνα» φώναξε φοιτήτρια που συμμετείχε στη διαμαρτυρία και πρόσθεσε «είναι καθήκον όλων μας να ξεσηκωθούμε. Δεν πρέπει αυτό να συγκαλυφθεί. Η μαθητική κοινότητα δεν θα σταματήσει τον αγώνα της μέχρι να δικαιωθούν οι νεκροί».

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» ήταν το σύνθημα του ΦΣ Κοζάνη. «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης.

Μάλιστα, ο φοιτητής του Τμήματος  Μηχανολόγων Μηχανικών Θανάσης Δήμου τραγούδησε το τραγούδι που έγραψε για τα θύματα των Τεμπών, με στίχους που συγκίνησαν.

H πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης τερμάτισε στον πρώην ΟΣΕ με πυρσούς, αλλά και το σύνθημα «δολοφόνοι» που γράφτηκε με κόκκινα γράμματα στην πρόσοψη του ΟΣΕ. Μάλιστα, στο τέλος της πορείας κάποιοι έριξαν συμβολικά κόκκινη μπογιά στις ράγες του πρώην Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση