Πρ. Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης στo GRTIMES: Τρομακτική η κατάσταση στο Μαμάτσειο

4 Min Read

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο» της Κοζάνης, αναφορικά με τα περιστατικά της Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας. Για τον λόγο αυτό αναζητείται πλέον διέξοδος για αύξηση των κλινών – υπάρχουν επαφές και με ιδιωτικές κλινικές- ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης έχει έρθει σε επαφή με ιδιώτες γιατρούς για την στελέχωση τους.

«Τη Δευτέρα από τη δική μου πλευρά μαζί με την διοίκηση μιας ιδιωτικής κλινικής έγινε μια συζήτηση με ιδιώτες συναδέλφους, προκειμένου να στελεχώσουμε με ιατρικό προσωπικό τις επιπλέον 40 κλίνες που προσφέρει ιδιωτική κλινική εδώ στην περιοχή. Κατά τη συζήτηση αυτή αναζητήσαμε τρόπους για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της κλινικής και τις υπηρεσίες μας προς τους κατοίκους, τώρα που η κατάσταση στο «Μαμάτσειο» είναι τρομακτική» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

Πρόσθεσε δε, ότι «μετά το τέλος της συζήτησης βρέθηκαν αρκετοί γιατροί έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα προσφέρθηκαν τρεις παθολόγοι, δύο αναισθησιολόγοι, τρεις χειρουργοί, τέσσερις καρδιολόγοι και άλλοι πολλοί έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του πολίτη».

Να σημειωθεί ότι κατά την χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δεν προσκλήθηκε, εκφράζοντας αρχικά τη δυσαρέσκεια του, με σχόλιο στο προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα όμως, όπως εξηγεί ο ίδιος «υπήρξε μια τηλεφωνική ενημέρωση από και προς τον κ. Κοντοζαμάνη και όλα είναι εντάξει. Δεν υπάρχει καμία μικρότητα. Η μη κλήση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ήταν λάθος όμως αυτή τη στιγμή ο κόσμος θέλει από εμάς, από τον ιατρικό κόσμο δηλαδή, λύσεις, γι’ αυτό και το μόνο στοιχείο που πρέπει να μας χαρακτηρίζει είναι η ομόνοια και η συστράτευση. Το μήνυμα πρέπει να είναι πως ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα βγούμε χαμένοι».

Τέλος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Μαμάτσειο», ο Χαράλαμπος Τσεβεκίδης την χαρακτήρισε τρομακτική. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πάνω από το 100% των αναγκών που υπάρχουν. Η πίεση είναι υψηλή και υπάρχει η σκέψη για επέκταση ώστε να βρεθούν κλίνες. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις και με άλλες ιδιωτικές κλινικές προς ανεύρεση λύσης».

Στ. Γκανάτσιος (Διοικητής Μαμάτσειου): Μεγάλος ο αριθμός των ασθενών με Covid

Στην αυξημένη πίεση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κοζάνης αναφέρθηκε και ο διοικητής του «Μαμάτσειου», Στέργιος Γκανάτσιος, μιλώντας στο GRTimes. «Πράγματι ο αριθμός των κρουσμάτων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι μεγάλος. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν σχέδια για την αντιμετώπιση της κατάστασης με αύξηση των κλινών» τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε πως «ακόμα και αν φτάσουμε σε απροχώρητο σημείο έχουμε προβλέψει επέκταση σε άλλους χώρους ή την ανάπτυξη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Αν χρειαστεί υπάρχουν δύο ψυχιατρικές κλινικές στην περιοχή που μπορούν να καλύψουν ανάγκες».

Επίσης αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του Βασίλη Κοντοζαμάνη στο νοσοκομείο ο κ. Γκανάτσιος σημείωσε ότι «με τον υπουργό κοιτάξαμε τα σημεία εκείνα που μπορούμε να βελτιώσουμε για καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Θέσαμε όλα τα ζητήματα επί τάπητος και είμαστε έτοιμοι για την περίπτωση που η πίεση αυξηθεί περαιτέρω».

Στο μεταξύ, σχετικά με την ψυχιατρική κλινική, πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι εμπόδιο αποτελεί η μεταφορά των ασθενών που νοσηλεύονται εκεί. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Πηγή

Μοιραστείτε την είδηση