Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής και αγιογραφίας του Γιώργου Χριβατίδη

2 Min Read


Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου 2018, στο Αρχοντικό Γρ. Βούρκα στην Κοζάνη, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής και αγιογραφίας του Γιώργου Χριβατίδη, απόφοιτου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο. Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης εκδήλωσης, που εγκαινίασε το 2016 η ΕΦΑ Κοζάνης, υπό τον γενικό τίτλο «Η καλλιτεχνική έκφραση στο νομό Κοζάνης», με στόχο να παράσχει στήριξη και χώρο έκφρασης και έκθεσης σε παλιούς και νέους καλλιτέχνες του νομού.
Η έκθεση με τίτλο «Εικαστική ματιά», περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο έργα αγιογραφίας και μικρό αριθμό έργων ζωγραφικής.
Το κοινό καλωσόρισαν στο Αρχοντικό η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κοζάνης Α. Χονδρογιάννη – Μετόκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας, Ελένη Γεροφωκά.
Τον καλλιτέχνη και το έργο του παρουσίασε η Ρούλα Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κοζάνης, η οποία αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον καλλιτέχνη – ζωγράφο – αγιογράφο – δάσκαλο Γιώργο Χριβατίδη, που υπηρετεί την τέχνη για πάνω από 30 χρόνια, έχοντας τη δική του σφραγίδα στα έργα του, μεταξύ άλλων τόνισε: «…Ο Γιώργος εδώ και χρόνια αποτυπώνει στον καμβά όνειρα, σκέψεις, τοπία, τη φύση… με παραστατικότητα, πληρότητα και αυθόρμητη διάθεση. Γεωμετρικές συνθέσεις, γραμμικότητα, αντανακλάσεις του φωτός…, σε κάποια έργα ρεαλισμός, σε άλλα ιμπρεσιονισμός, ενώ κάποια έχουν ένα πέρασμα από τα μονοπάτια του σουρεαλισμού…» Στην αγιογραφία είναι επηρεασμένος από την Μακεδονική Σχολή.

Διάρκεια έκθεσης έως την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
Επισκέψιμη καθημερινά, κατά τις ώρες 10.00-15.00
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

- Advertisement -

Η ΕΦΑ Κοζάνης ενημερώνει επίσης το κοινό πως το Αρχοντικό Γρ. Βούρκα είναι επισκέψιμο καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες, και κατά τις ώρες 8.00-15.00, με ελεύθερη είσοδο. Σαββατοκύριακα, κατόπιν συνεννοήσεως, στο τηλ. 24610/25903.

Μοιραστείτε την είδηση