Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Νίκου Ψημμένου στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο

2 Min Read


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο, από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης του έργου του Καθηγητή, Ποιητή, Δωρητή, κ. Νίκου Ψημμένου και της προσφοράς του στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας .
Το Φιλοσοφικό έργο του κ. Ψημμένου παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Κουζιώνης Διευθυντής ΔΗ.ΚΕ.ΒΟ, το ποιητικό του έργο η κ. Δήμητρα Καραγιάννη Φιλόλογος-Συγγραφέας , ενώ τις αναφορές του για τη Σιάτιστα και την προσφορά του στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας η κ. Ανδρομάχη Μπουσταντζή Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης.
Τιμητική πλακέτα στον Νίκο Ψημμένο απένειμε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης κ. Μάνιος Παναγιώτης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ στη Σιατιστινή σύζυγο του , κ. Μαλαματή Βούρου δόθηκε ανθοδέσμη από τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης.
Ο κύριος Ψημένος δώρισε στη βιβλιοθήκη, ένα πίνακα του Σιατιστινού Ζωγράφου Κώστα Ντιό, ο οποίος ήταν παρόντας στην εκδήλωση, που απεικονίζει τη Γεράνεια, όπως φαινόταν από το πατρικό του σπίτι, ενώ χάρισε και ένα αντίγραφο πίνακα αφηρημένης τέχνης, στον καλλιτέχνη.
Στην εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με σύνολο Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και θέμα: “Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ravel“.
Ενοργάνωση, Προετοιμασία, Διεύθυνση: Αντιγόνη Ντουσιοπούλου
Προετοιμασία Ορχήστρας: Άννυ Τζούμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Σύριζα κ. Μίμης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζιλίνης Ελευθέριος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δόρδας Χρήστος, η Πρόεδρος τοπικού κ. Καλλιόπη Δάρδα, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι Συλλόγων και πολύς κόσμος.

Μοιραστείτε την είδηση