«Πράσινο φως» για ακόμα ένα έργο ΑΠΕ σε Κοζάνη και Φλώρινα

2 Min Read

Φωτοβολταϊκός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 144 ΜWp θα δημιουργηθεί σε Κοζάνη και Φλώρινα και συγκεκριμένα στις θέσεις «Μεγάλο Μαυρίκι – Μανιάκι – Λόφος – Μαύρος Παπάς – Μεγάλος Λάκκος – Πέρασμα – Βλαχόβας», των Δήμων Εορδαίας και Αμυνταίου.

Το συγκεκριμένο έργο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, από εχθές έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η εταιρεία «Γιούβι Ελλάς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ο  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 96,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο έχει να κάνει με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στις ανωτέρω περιοχές και το εμβαδόν της έκτασης όπου θα εγκατασταθεί ανέρχεται σε 2.008.493 τ.μ. Αρμόδια για το έργο ή τη δραστηριότητα είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η διασύνδεση του νέου φωτοβολταϊκού σταθμού με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προτείνεται να γίνει μέσω κατασκευής νέων υπόγειων γραμμών Μέσης Τάσης (33kV) οι οποίοι θα καταλήγουν σε νέο υποσταθμό ανύψωσης Υψηλής Τάσης 33/150kV κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή Βλαχόβας, κάτω από την ήδη υπάρχουσα γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150kV διπλού κυκλώματος που συνδέει το ΚΥΤ Αμύνταιου με τον ΥΗΣ Άγρα, ιδιοκτησίας του ΑΔΜΗΕ.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση