«Πράσινο φως» για το άνοιγμα της γέφυρας Πολυφύτου

2 Min Read

Η γέφυρα ανοίγει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου

 

Το άνοιγμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων από το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την έκθεση των καθηγητών Πανέτσου και Κατάκαλου που απεστάλη την Πέμπτη στην Περιφέρεια, τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών φορτίσεων έδειξαν καλά αποτελέσματα και έτσι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο, όμως, για τα ΙΧ αυτοκίνητα έως 3,5 τόνους.

- Advertisement -

Ο χρόνος που θα ανοίξει η γέφυρα, εξαρτάται από την προετοιμασία που ήδη έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η εντολή που δόθηκε είναι ο στόχος του ανοίγματος στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου. «Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα προετοιμαστούμε όσον αφορά στα αστυνομικά συνεργεία ελέγχου που θα τοποθετηθούν στο σημείο, την λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών και την σήμανση» ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

Τονίζεται ότι το άνοιγμα της γέφυρας θα γίνει όπως γινόταν και πριν το κλείσιμό της, δηλαδή μονόδρομη κατεύθυνση με την χρήση των φαναριών και με αυστηρούς ελέγχους από την αστυνομία. Επίσης, οι εργασίες συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες τοποθέτησης των τενόντων. Όταν θα συμβεί αυτό, η γέφυρα θα χρειαστεί να ξανακλείσει για κάποιες ώρες.

Να σημειωθεί πως δεν αλλάζει τίποτα για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, τα οποία θα εξακολουθούν να κινούνται από τις εναλλακτικές διαδρομές. “Ζητώ από όλους να τηρηθούν κατά γράμμα οι περιορισμοί. Ούτε προσπεράσεις, ούτε υψηλές ταχύτητες και κυρίως σε καμία περίπτωση άνω των 3,5 τόνων οχήματα” επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης.

 

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση