«Πράσινο φως» στον εργολάβο για την αποκατάσταση της ρωγμής στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

2 Min Read

Περιφέρεια και ανάδοχος υπέγραψαν την σύμβαση με ορίζοντα αποκατάστασης τους τρεις μήνες

Σε λιγότερο από τρεις μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η σωστική παρέμβαση στον προβληματικό σπόνδυλο «Μ6.2» της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και στο συγκεκριμένο σημείο θα τοποθετηθεί και καταγραφική συσκευή με στόχο την παρατήρηση της συμπεριφοράς της γέφυρας. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο την σύμβαση του έργου που σηματοδοτεί και την άμεση έναρξη των εργασιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 152.022,96 ευρώ και περιλαμβάνει τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ρηγματώσεων και προσθηκών – ενισχύσεων, με εξωτερικές προεντάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας. Οι εργασίες αυτές προέκυψαν μετά τις επιτόπιες καταγραφές και την εξονυχιστική έρευνα που έκαναν οι μηχανικοί της Εγνατίας Οδού και οι μελετητές του ΑΠΘ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει μεγάλη ρωγμή 1,5 εκατοστού που πρέπει να «επουλωθεί» με την τοποθέτηση ειδικού χαλύβδινου τένοντα.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Απόστολος Αντωνόπουλος

«Πρόκειται για ένα έργο με αρκετά εξειδικευμένο αντικείμενο που είναι τεχνικά δύσκολο και λόγω της θέσης του αφού θα πρέπει το συνεργείο να κρέμεται στον αέρα για τις εργασίες. Ωστόσο έχουμε εμπειρία 20 ετών σε τέτοια έργα και πιστεύουμε πως καιρού επιτρέποντος θα ολοκληρώσουμε τις εργασίες πολύ νωρίτερα σε περίπου ενάμιση μήνα» είπε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας (SLM Services) Απόστολος Αντωνόπουλος.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

«Θα ήθελα να ζητήσω για άλλη μια φορά συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλο αυτό το διάστημα λόγω του φαναριού που υπάρχει στην γέφυρα, το οποίο μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και διαπιστωθεί πως όλα πήγαν καλά θα αφαιρεθεί σε συνεννόηση με την τροχαία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση