Πρεμιέρα λειτουργίας για τον μετωπικό και πλευρικό σταθμό διοδίων της Σιάτιστας

3 Min Read

«Κατέβηκαν» οι μπάρες από σήμερα Τετάρτη

Ανοιγοκλείνουν από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι μπάρες των μετωπικών και πλευρικών διοδίων της Σιάτιστας επί της Εγνατίας Οδού. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο τέλος του 2020 ξεκίνησε και η δοκιμαστική λειτουργία των δυο σταθμών και από την Τετάρτη έχει ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία τους μετά και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Σύμφωνα με αυτό:
το αντίτιμο διέλευσης για τον πλευρικό σταθμό στον κόμβο Σιάτιστας είναι:
Για την κατηγορία 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα) 0,50 ευρώ.
Για την κατηγορία 2 (ελαφρά οχήματα) 0,70 ευρώ.
Για την κατηγορία 3 (φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες) 1,80 ευρώ.
Για την κατηγορία 4 (φορτηγά και οχήματα με περισσότερους από 4 άξονες) 2,50 ευρώ.

Το αντίτιμο για τον μετωπικό σταθμό Σιάτιστας είναι:
Για την κατηγορία 1 (δίκυκλα και τρίκυκλα) 1,10 ευρώ.
Για την κατηγορία 2 (ελαφρά οχήματα) 1,50 ευρώ.
Για την κατηγορία 3 (φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες) 3,80 ευρώ.
Για την κατηγορία 4 (φορτηγά και οχήματα με περισσότερους από 4 άξονες) 5,30 ευρώ.

Ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Σιάτιστας. Η δεύτερη λωρίδα από δεξιά λειτουργεί αποκλειστικά για την υπηρεσία Egnatia pass

Να σημειωθεί πως στον μετωπικό σταθμό της Σιάτιστας υπάρχει ειδική λωρίδα για την υπηρεσία          ΕGNATIA–PASS με την οποία οι χρήστες της και όσοι διαθέτουν τον απαραίτητο πομποδέκτη στα οχήματά τους, μπορούν να περνούν ταχύτερα από τον σταθμό.
Οι συνδρομητές του εκπτωτικού προγράμματος επωφελούνται έκπτωσης επί της ονομαστικής τιμής τέλους διοδίου που ισχύει για κάθε σταθμό, ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων που πραγματοποιούν στο σταθμό αυτό σε μηνιαία βάση (από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημερολογιακή ημέρα κάθε μήνα).
Οι εκπτώσεις δίνονται σε κάθε σταθμό διοδίων της Εγνατίας, κλιμακωτά και ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων. Έτσι, από την 6η διέλευση και άνω η έκπτωση είναι 5% ανά διέλευση, ανά σταθμό και φθάνει στο 30% για 46 διελεύσεις και άνω, μέσα σε ένα μήνα.
Τα εκπτωτικά αυτά πακέτα θα ισχύουν μέχρι την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης που θα συναφθεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του αναδόχου του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου την Παρασκευή

Η έναρξη λειτουργίας των δυο σταθμών διοδίων στην Σιάτιστα (πλευρικά και μετωπικά) φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις. Το μεσημέρι της Τετάρτης η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βοϊου απέστειλε πρόσκληση για την διενέργεια έκτακτης συνεδρίασης του οργάνου για την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 17:00. Σύμφωνα με την πρόσκληση το όργανο θα συνεδριάσει με το εξής μοναδικό θέμα: “Διόδια επί της Εγνατίας Οδού, ενημέρωση για την υπ’ αριθμ. 70/2021 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 137/τ΄β/19-01-2021) και λήψη απoφάσεων”.

Μοιραστείτε την είδηση