Πρεμιέρα με νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

1 Min Read

Πρεμιέρα με νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θα κάνει η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβρη, μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που αλλάζει το ωράριο προς διευκόλυνση των γονέων.

Το πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία θα ξεκινά στις 8.30 και θα τελειώνει στη 1 μ.μ., ενώ στα δημοτικά θα ξεκινά στις 8.10 και θα τελειώνει στη 1.15. “Είναι μια σημαντική αλλαγή προς όφελος της οικογένειας. Το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί και περιλαμβάνει δεύτερη ξένη γλώσσα, πληροφορική και μουσική μεταξύ άλλων” τονίζει ο διευθυντής α/θμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης Γ. Γκαμπούρας.

- Advertisement -

Στην Κοζάνη πάντως οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται με τα βιβλία να βρίσκονται στο σύνολό τους στα σχολεία και τα κενά να είναι ελάχιστα μετά τις αλλαγές στα ωράρια των σχολείων.

“Με την εικόνα που έχουμε δεν παρατηρούνται κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και περιμένουμε προσλήψεις στην ειδική αγωγή και στις ειδικότητες” λέει ο κ. Γκαμπούρας. Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής είναι πολύ μεγάλο, καθώς δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις και περίπου 80 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για να καλύψουν τις ανάγκες.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση