«Πρεμιέρα» σήμερα για το «καλάθι του Άη Βασίλη»

2 Min Read

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το «καλάθι του Άη Βασίλη» το οποίο αφορά την αγορά παιδικών παιχνιδιών σε προσιτές τιμές, και θα εφαρμοστεί μόνο για την περίοδο των εορτών. 

Η σχετική λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο και θα ελέγχεται, για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ τα προϊόντα στα ράφια θα φέρουν το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί για τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

«Το καλάθι θα περιλαμβάνει τη δημιουργία συγκεκριμένης λίστας παιχνιδιών, τα οποία θα προσφέρονται σε προσιτές τιμές από τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια. Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εξειδικεύονται στη πώληση παιχνιδιών, υποχρεούνται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης λίστα με παιχνίδια τα οποία θα παρέχουν σε προσιτές τιμές. Η λίστα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι για κάθε κατηγορία που εμπορεύεται το κατάστημα» είχε αναφέρει ο κ. Σκρέκας. 

Καταλήγοντας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι προαιρετικά, και αν το θέλουν, μπορούν και επιχειρήσεις με κάτω από ένα εκατομμύριο μεικτό τζίρο να διαθέτουν «καλάθι του Άη Βασίλη» αλλά δεν καθίσταται υποχρεωτικό.

Οι κατηγορίες των παιχνιδιών είναι οι εξής: Επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, οχήματα και τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια. 

Μοιραστείτε την είδηση