Πρεμιέρα στην Κοζάνη για το «Αγαπητέ Κωνσταντίνε» στον Φιλοπρόοδο Σύλλογο -Μαγική βραδιά στην καλοκαιρινή αυλή με τους Κωνσταντίνο Τζούμα και Κερασία Σαμαρά

2 Min Read

Ένα ταξίδι μουσικό και αφηγηματικό στα παιδικά χρόνια του Κωνσταντίνου Τζούμα που περιελάμβανε εικόνες από την πολιτική, την τέχνη και προσωπικές του στιγμές, έκαναν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Η καλοκαιρινή αυτή εκδήλωση ήταν διαφορετική από τις άλλες και ταξίδεψε το κοινό σε άλλες εποχές με άγνωστες πτυχές και πραγματικά γεγονότα μεγάλων ανδρών της Ελλάδας όπως τον Μάνο Χατζιδάκη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Η παράσταση είναι ένα «δώρο» της Κερασίας Σαμαρά προς εμένα και δεν μπορούσα να το αρνηθώ. Μου είπε πως ετοιμάζει μια παράσταση με τίτλο «Αγαπητέ Κωνσταντίνε» και χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκα γιατί της έχω εμπιστοσύνη στα καλλιτεχνικά θέματα» είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Κωνσταντίνος Τζούμας που «πρωταγωνιστεί» στο πρωτότυπο αυτό πάντρεμα μουσικής με διάλογο.

- Advertisement -

Το σκηνικό στην αυλή του Φιλοπρόοδου ήταν μαγικό. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν καθισμένος σε ένα γραφείο και συζητά με την Κερασία Σαμαρά για τα παιδικά του χρόνια, τις προσωπικές του στιγμές, τις ιστορίες του Μάνου και του Μίκη, φαρμακερές και όλο νόημα ατάκες του Σαββόπουλου στον λογοκριτή την περίοδο της χούντας και άλλες ιστορίες. Όλα αυτά «παντρεύονται» με τραγούδια των Θεοδωράκη και Χατζηδάκη και όχι μόνο με την υπέροχη φωνή της Κερασίας συνοδεία πιάνου του Βασίλη Χατζηνικολάου

«Η επιθυμία μου να συνεργαστώ με τον Κωνσταντίνο ήταν πολύ μεγάλη και έψαχνα να βρω ένα θέμα γύρω από το οποίο θα μπορούσα να συζητήσω μαζί του και να δημιουργήσουμε μια παράσταση in vivo, εκείνη την ώρα, μέσα από δικές του αναμνήσεις και αφηγήσεις» συμπλήρωσε η Κερασία Σαμαρά.

Ήταν η προτελευταία εκδήλωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης πριν το μικρό διάλειμμα του Αυγούστου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου να τονίζει πως «δεν γίνεται από την κερασιά από κάτω να λείπει η φωνή της Κερασίας Σαμαρά»

Σωκράτης Μουτίδης

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση