Πρεμιέρα το Σάββατο για το «Τριαντάφυλλο στο Στήθος»

3 Min Read

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο, στην Κεντρική Σκηνή της Αίθουσας Τέχνης, η παράσταση του Δη.Πε.Θεάτρου Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, «Τριαντάφυλλο στο στήθος».
Οι ηθοποιοί της παράστασης μαζί με τον σκηνοθέτη και τον πρόεδρο του οργανισμού έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου και μίλησαν για τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν, αλλά και τη σημασία των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ» ανέφερε η Πηνελόπη Μαρκοπούλου, που βρίσκεται στην Κοζάνη για να συμμετέχει σε παράσταση του Δη.Πε. Θεάτρου για δεύτερη φορά, αφού πέρυσι είχε το ρόλο της κυρίας Καπουλέτου στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. «Είναι εξαιρετικές οι συνθήκες δουλειάς και το υλικό αγαπημένο» είπε η κ. Μαρκοπούλου, ενώ αναφερόμενη στο έργο είπε ότι αφορά στην απώλεια κι έχει πολλά να πει στο κοινό της Κοζάνης, αφού πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό.
«Με μεγάλη χαρά αναλαμβάνω το ρόλο του Αλβάρο» είπε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχέλης. Ο Αλβάρο μπαίνει με χαριτωμένο, όσο και αναπάντεχο τρόπο στη ζωή της της πρωταγωνίστριας Σεραφίνας και την αγκαλιάζει με τρυφερότητα και αγάπη. Εξαιτίας αυτής της έλευσης η ίδια αλλάζει.
Ο Ισίδωρος Σταμούλης, παλιός γνώριμος του θεάτρου από την εποχή της Νανάς Νικολάου, ευχήθηκε να υπάρχει η περιέργεια στο κοινό «για να έρθει να το δει», ενώ επισήμανε τη σημασία και την κοινωνική προσφορά των περιφερειακών θεάτρων. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύουμε το θεσμό και να μην τον αφήσουμε να ατονεί, ώστε να είναι ζωντανός και επίκαιρος. Το θέατρο είναι κάθαρση» ανέφερε ο κ. Σταμούλης.
Η Ευγενία Αποστόλου ευχαρίστησε τον Λευτέρη Γιοβανίδη για την επιλογή και τόνισε ότι οφείλει να υπάρχει καλό θέατρο στην περιφέρεια «κι εδώ έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία μ’ έναν ωραίο θίασο και βάση ένα καλογραμμένο έργο απο τα πιο σημαντικά του παγκόσμιου ρεπερτορίου».
Ο Δημήτρης Τσικλής θα βρεθεί στο ρόλο ενός αμερικανού ναύτη που έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες μεταξύ μητέρας και κόρης, ενώ η Ειρήνη Ιωάννου είπε στο ρόλο της νεαρής Ρόζας «είναι ένα τριαντάφυλλο που τώρα ανθίζει».
Η Μαίρη Σαουσοπούλου ενσαρκώνει το ρόλο μιας μητρικής φιγούρας αρκετά φευγάτης, ενώ η
Τσαμπίκα Φεσάκη είπε ότι «η ομορφιά του θεάτρου είναι ότι μας δίνει την ευκαιρία να συναντιόμαστε με καινούργιους ανθρώπους και καινούργιους τόπους σε μια παράσταση ύμνο στον έρωτα και στη ζωή».
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης επανέλαβε ότι τον ενδιαφέρει πολύ οι παραγωγές του θεάτρου να μην υπολείπονται σε τίποτα από άλλες παραστάσεις κεντρικών σκηνών και «προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Τέλος ο πρόεδρος του Δη.Πε.Θεάτρου Κοζάνης Νίκος Κέφαλος είπε ότι πρόκειται για μια παραγωγή αντάξια του Δη.Πε. Θεάτρου.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση