Προαιρετικά ανοιχτά αύριο τα μαγαζιά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων

1 Min Read

Πέρασε η πρώτη εβδομάδα των καλοκαιρινών εκπτώσεων και με σύμμαχο τον καλό καιρό, η κίνηση στα καταστήματα άρχισε να «παίρνει τα πάνω της».
Αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους απο 11:00 – 18:00.
Αντιδράσεις, ωστόσο, υπάρχουν απο την πλευρά των ιδιωτικών υπαλλήλων και μάλιστα με απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), προκηρύσσεται πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, ενάντια στη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ώρου, 5νθημέρου, του 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν» επισημαίνει η Ομοσπονδία.
Όπως συμβουλεύει η Ομοσπονδία «κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή».

Μοιραστείτε την είδηση