Αίσιο τέλος στη δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ στη ΖΕΠ – Εντάχθηκε το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020»

2 Min Read

Αίσιο τέλος έχει η δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ δυναμικότητας 20-25 ατόμων, μετά τη σχετική υπογραφή της ένταξης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020»   και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ένα έργο που έχει περάσει από «40 κύματα» καθώς το Δεκέμβριο του 2020 η Διαχειριστική Αρχή είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα ένταξης του Δήμου Κοζάνης, για μια σειρά από παραλείψεις που είχαν διαπιστωθεί.

Ακολούθησε μια ανταλλαγή κατηγοριών ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και το Δήμο Κοζάνης για το ποιος είχε την ευθύνη της απόρριψης.

Τελικά τον Ιανουάριο του 2021 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, στην οποία  συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, ο Δήμαρχος Κοζάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Γενική Διευθύντρια και ο Διευθυντής  Τεχνικών Έργων της ΑΝΚΟ, ο Διευθυντής και ο Ελεγκτής της  Διαχειριστικής Αρχής και τέλος ο Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας  δόθηκε η διαβεβαίωση  εκ μέρους της Περιφέρειας ότι υπάρχει η  θέληση να γίνει το έργο.

Εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης με τη βοήθεια της ΑΝΚΟ έγιναν οι απαραίτητες μικροδιορθώσεις του φακέλου καθώς και η  έκθεσης βιωσιμότητας και άνοιξε και πάλι η πρόσκληση ώστε να ενταχθεί το έργο.

Η ευτυχής κατάληξη δημοσιεύτηκε με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας. 

Δικαιούχος της Πράξης είναι ο Δήμος Κοζάνης, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 2.062.748,37€. Η προτεινόμενη Πράξη αφορά στην κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ δυναμικότητας 20-25 ατόμων.

Παράλληλα εντάχθηκαν στον ίδιο πρόγραμμα η προμήθεια δυο καινούριων μικρών λεωφορείων μεταφοράς ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση Π.Ε. Κοζάνης και η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού εστίασης στο Κ.Η.Φ.Η Σιάτιστας καθώς και η  προμήθεια ενός οχήματος τύπου Van για τις ανάγκες μεταφοράς γευμάτων σε όλα τα Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Βοίου.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση