Προχωρά το πλάνο της μεταφοράς ασθενών προς τις ιδιωτικές κλινικές-Κανονικά λειτουργούν τα επείγοντα του Μαμάτσειου

2 Min Read

Πιέζεται τρομακτικά η περιοχή μας με το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να βρίσκεται στα όριά του εδώ και μέρες και τους αριθμούς των κρουσμάτων να βρίσκονται σταθερά ψηλά.

Οι υγειονομικοί παλεύουν με την πανδημία εδώ κι ένα χρόνο και αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες στρέφονται στο να κρατηθεί όρθιο το σύστημα.

- Advertisement -

Από την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η μεταφορά των ασθενών non-covid, όπως και των ψυχιατρικά ασθενών, στις ιδιωτικές κλινικές Euromedica και Σπινάρη αντίστοιχα, σύμφωνα με τις σχετικές συμφωνίες.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και δέχεται όλα τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία αφού γίνουν οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και σταθεροποιηθούν, μόνο τότε μεταφέρονται στην ιδιωτική κλινική.

Σημαντική είναι η συμμετοχή και προσφορά των ιδιωτών γιατρών σε αυτή τη διαδικασία. «Αποφασίσαμε από κοινού οι ιδιώτες να συνεισφέρουμε. Από την Τετάρτη δεχόμαστε περιστατικά σε επικοινωνία πάντα με το νοσοκομείο. Πρόκειται για παθολογικά περιστατικά που μπορούν να φιλοξενηθούν στην κλινική. Υπάρχει καθολική συμπαράσταση καρδιολόγων και παθολόγων και υποστήριξη μέσα από καθημερινές εφημερίες» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ 3 και στην Δέσποινα Αμαραντίδου, ο επιστημονικός διευθυντής της Euromedica Λεωνίδας Πελτέκης.

Και ο κ. Πελτέκης διευκρίνισε ότι η άδεια της κλινικής δεν αφορά στα επείγοντα. «Για επείγοντα μεταφέρονται όλοι στο νοσοκομείο. Από ‘κει και πέρα αν κριθεί η εισαγωγή, θα γίνει αξιολόγηση για τα non-covid και η μεταφορά στην ιδιωτική κλινική».

Μέχρι στιγμής τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι λιποθυμικά επεισόδια, λόγω εγκεφαλικού για παράδειγμα, οπότε μετά τη σταθεροποίηση συνεχίζεται η νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο όμιλος Euromedica, όπως και άλλες ιδιωτικές κλινικές, έχουν συνάψει συμφωνίες με το δημόσιο από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, δίνοντας κρεβάτια, κάτι που έχει περιορίσει κατά πολύ τις δραστηριότητες των ιδιωτών, όπως ανέφερε ο κ. Πελτέκης.

Μοιραστείτε την είδηση