Προχωράνε οι εργασίες στη γέφυρα Χρωμίου -Ποντινής

1 Min Read
Προχωράνε οι εργασίες στη γέφυρα Χρωμίου -Ποντινής. Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαγγέλης Σημανδράκος αυτές τις μέρες γίνεται η τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού και η  σκυροδέτηση βάσης κιβωτίου. Τον επόμενο μήνα θα γίνει  ολοκλήρωση κιβωτίου και πτερυγοτοίχων.
Ο δρόμος, που πρόκειται ουσιαστικά να επανασυνδέσει οδικά τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών, καταστράφηκε από τις έντονες νεροποντές του 2016, αποκλείοντας τη σύνδεση μεταξύ των περιοχών της Αιανής και της πρώην Δημοτικής Ενότητας Βεντζίων του Δήμου Γρεβενών.
Αναλυτικά, λόγω του ορεινού όγκου που βρίσκεται βόρεια του δρόμου, θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο τεχνικό έργο (κιβωτοειδής οχετός), που θα επιτρέπει την διέλευση των υδάτων στη νότια πλευρά της οδού, όπου υπάρχει φυσικός αποδέκτης υδάτων. Ο κιβωτοειδής οχετός που θα κατασκευαστεί, θα είναι ικανός να παροχετεύσει τα όμβρια ύδατα ολόκληρης της υδρολογικής λεκάνης. Φυσικά, πρόκειται να αποκατασταθεί και ασφαλτοστρωθεί το τμήμα της οδού που έχει καταστραφεί.
Το έργου αρχικού προϋπολογισμού 290.000 ευρώ με ΦΠΑ, έχει συμβατική δαπάνη 142.099,99 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.).
Μοιραστείτε την είδηση