Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Δυστυχώς «χαμηλό» βαρομετρικό κορωνοϊού τους επόμενους μήνες- Μετά από 31 χρόνια επίσκεψη στην Κοζάνη

3 Min Read

Τους τρόπους ενίσχυσης του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και τον σχεδιασμό δράσεων μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου και Δήμου Κοζάνης, συζήτησε στην Κοζάνη με αυτοδιοικητικούς ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια που Πρόεδρος του φορέα επισκέπτεται την Κοζάνη έστω και με αφορμή την «κόκκινη» σε επικινδυνότητα ΠΕ Κοζάνης.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρη Τσεβεκίδη, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον Δήμαρχο Κοζάνης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης δράσεων που στόχο θα έχουν την αποκέντρωση της παροχής υπηρεσιών υγείας για να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερο ιικό φορτίο κορωνοϊού στους χώρους που μπορεί να υπάρξει διασπορά. Όπως δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, τα μέτρα και οι δράσεις αυτές θα ανακοινωθούν, όταν οριστικοποιηθούν, από τον Δήμο Κοζάνης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης οι οποίοι είναι και οι υπεύθυνοι συντονιστές της προσπάθειας αυτής.

 

Το βαρομετρικό κορωνοϊού που έρχεται τους επόμενους μήνες είναι δυστυχώς «χαμηλό»

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης παίζει έναν πολύ δραστήριο ρόλο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Η συνεργασία που υπάρχει με τον δήμο Κοζάνης είναι καταπληκτική και συζητάμε δράσεις για να δούμε τι παραπάνω μπορεί να γίνει για να μπορέσει η περιοχή να « ξεκοκκινήσει» γρήγορα αλλά και για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες γιατί δυστυχώς το βαρομετρικό που έρχεται προβλέπεται να είναι «χαμηλό» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Χαρδαλιά, τόνισε πως η συνεργασία των φορέων είναι «αναγκαία» σε όλα τα επίπεδα και πως ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει την χρησιμότητά του. «Υπάρχουν δυο θεματικές που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, η μία είναι το επιχειρησιακό πεδίο στο οποίο οι γιατροί δεν είμαστε υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων. Το δεύτερο είναι το επίπεδο σχεδιασμού όπου η επιστημονική συμβολή των γιατρών είναι απολύτως απαραίτητη» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

Τσεβεκίδης: Να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας

«Κάνουμε διάφορες ενέργειες για να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και με την συμβολή του κ. Εξαδάκτυλου θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την επίσκεψη στην περιοχή. «Αποδεικνύεται η ευαισθησία του και η στήριξή του στην ΠΕ Κοζάνης που είναι στο «κόκκινο» για δεύτερη φορά» υπογράμμισε ο κ. Τσεβεκίδης ευχόμενος η επόμενη επίσκεψη να γίνει χωρίς μάσκες.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση