Προφυλακιστέος ο 51χρονος άνδρας για τη δολοφονία του 53χρονου στο κέντρο της Κοζάνης

2 Min Read

Προφυλακιστέος, με κοινή γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε ο 51χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, που σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σε διαμέρισμα της Φον Καραγιάννη, στο κέντρο της Κοζάνης, με θύμα ένα 53χρονο κάτοικο Κρόκου. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αντίθετα αφέθηκε 48χρονη, η οποία  ήταν παρούσα στο σημείο της δολοφονίας.

0 51χρονος αντιμετωπίζει  την  κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ η 48χρονη αυτή της  συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Να σημειώσουμε εδώ ο 51χρονος ομολόγησε την πράξη του, όμως δεν αποδέχτηκε πως την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, λέγοντας στο δικαστήριο πως ήταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής ενώ η 48χρονη δεν αποδέχτηκε την κατηγορία της συνέργειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, υπήρξε διαπληκτισμός για προσωπικές διαφορές μεταξύ του 51χρονου  δράστη και τους θύματος, παρουσία της 48χρονης με τον φερόμενο ως δράστη να τραυματίζει θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον 53χρονος.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της πράξης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της όλης υπόθεσης ήταν και το πόρισμα της νεκροψίας και νεκροτομής στη σορό του θύματος, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα, με τον ιατροδικαστή υπήρχε τραύμα, δίπλα από τον θώρακα, από αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο τελικά αποδείχτηκε και θανατηφόρο.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος έγινε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Κοζάνης.

Με πληροφορίες ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση