Πρόγραμμα επιμόρφωσης για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών σε αστυνομικούς της περιοχής από το ΕΛΙΖΑ

2 Min Read

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών σε αστυνομικούς των νομών Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε χθες από την ΜΚΟ ΕΛΙΖΑ- Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης Παιδιών, στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ.

Πρόκειται για το  1ο Εθνικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αστυνομικών στην Ελλάδα και αποτελεί μία κοινή προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ομίλου Εταιρειών ΓΕΚ.

- Advertisement -

Οι Αστυνομικοί, μέσα από το Πρόγραμμα, είχαν  τη δυνατότητα να επιμορφωθούν γύρω από όλες τις εκφάνσεις του φαινομένου και να ενδυναμωθούν με εργαλεία (π.χ. νομικό εγχειρίδιο) και πρακτικές λύσεις, μέσα από θεματικές ομιλίες, όπως η ψυχολογική, κοινωνική και ιατρική διάσταση, τα νομικά ζητήματα κατά το χειρισμό υποθέσεων, καθώς και η δικανική εξέταση ανήλικων θυμάτων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΖΑ

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού-ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε το 2008. Είναι μία εξειδικευμένη Eλληνική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της ιδιωτικής χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα για ένα έργο που σώζει παιδικές ζωές.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση