Προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι για 100 οικογένειες της Κοζάνης από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο. Για όγδοη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου

2 Min Read

Για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης συνεχίζει την φιλανθρωπική του δράση σε οικογένειες της Κοζάνης που δεν έχουν την δυνατότητα να ετοιμάσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Με την βοήθεια επιχειρηματιών της περιοχής, συγκέντρωσαν και φέτος διάφορα προϊόντα, τα οποία το μεσημέρι της Τετάρτης μοιράστηκαν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Οι οικογένειες που βοηθιούνται από την δράση του Συλλόγου είναι 100 και κάθε χρονιά κάποιες από αυτές δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια αλλά αντικαθίστανται, δυστυχώς, από νέες που χρειάζονται βοήθεια. Οι οικογένειες αυτές προμηθεύτηκαν από δυο δέματα με τρόφιμα όπως ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα, κρέας, γλυκά, αυγά και άλλα είδη. Ταυτόχρονα η δράση περιλαμβάνει και πακέτο για τα παιδιά των οικογενειών αυτών με σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης.

«Αυτό που έχει κατακτηθεί αυτά τα οκτώ χρόνια είναι ότι καταφέραμε και κινητοποιήσαμε την ευαισθησία των Κοζανιτών επαγγελματιών και όχι μόνο, και λέμε πως η πόλη προσφέρει το γιορτινό τραπέζι και όχι ο Φιλοπρόοδος. Εμείς απλά είμαστε αυτοί που θα τρέξουμε κάθε χρόνο για να κινητοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό που κάνουν κάθε χρόνο οκτώ χρόνια τώρα» είπε μιλώντας στον «Χ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή είναι περισσότερες από 20 και κάθε χρόνο προστίθενται και νέες. Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε επιχειρήσεις και πολίτες που θέλουν να προσφέρουν προϊόντα, να επικοινωνούν με τα μέλη του προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για να φτάσουν τα είδη στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί πως η δράση του φιλανθρωπική δράση του Φιλοπρόοδου συνεχίζεται καθ΄ όλη την χρονιά στα σχολεία και συγκεκριμένα σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν «κολατσιό» μαζί τους. Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους γειτονικούς σε αυτά φούρνους και αρτοζαχαροπλαστεία, προσφέρεται «δεκατιανό γεύμα» καθημερινά με διακριτικότητα.

Σωκράτης Μουτίδης xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση