Προς εμβολιασμένους και μη. Γράφει ο Γιάννης Γκουντιός

4 Min Read

Αυτό που συμβαίνει με τις διαθεσιμότητες, στις δομές πρόνοιας και τα νοσοκομεία, αφορά όλη την κοινωνία μας, ως αγώνας συνύπαρξης.

Τα κόμματα (απαράδεκτα τα φασιστικά άκρα) διατείνονται ότι υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμα του ατόμου (ορθότερα του προσώπου) να διαχειρίζεται το σώμα του (π.χ. έτσι στηρίζουν την άποψη για την άμβλωση). Τώρα υποχρεώνουν οριζόντια προς εμβολιασμό. Ισχυρίζονται, ότι η στάση των ανεμβολίαστων επηρεάζει το βίο των εμβολιασμένων. Αποδείχθηκε όμως ότι ομοίως κολλούν και μεταδίδουν. Δεν δημιουργείται ανοσία αγέλης, αλλά αποτρέπεται η ΜΕΘ και ο θάνατος (όχι πάντα).  Όποιος εμβολιάζεται, το κάνει για τον εαυτό του, ως αναφαίρετο δικαίωμά του. Υποχρεούται όμως, να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας, λόγω κοινωνικής ευθύνης, γεγονός που υποβαθμίζεται εντέχνως. Έτσι η επιχείρηση ονομάστηκε ψευδώς «Ελευθερία».  Το 2020 ανεμβολίαστοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους και τους χειροκροτούσαμε. Τώρα διώκονται ως μιάσματα.

- Advertisement -

Το “πολιτικά ορθό σύστημα” προαγάγει ως υπέρτατο αγαθό τη ζωή. Θυμίζω ότι οι πατριώτες έχουν δώσει χιλιάδες ζωές για την ελευθερία της πατρίδας, οι διαφωτιστές για την ελευθερία του λόγου, οι θρησκευόμενοι για την πίστη τους, οι αριστεροί για τον σοσιαλισμό. Το επιχείρημα ότι η ζωή αποτελεί το μέγιστο αγαθό χρησιμοποιείται  ala-cart. Η ελευθερία, η πίστη, η ιδεολογία αποδεικνύονται, διαχρονικά, υπέρτερα αγαθά.

Η προπαγάνδα του οικονομικού κατεστημένου εκπορεύεται με εκτελεστές τα πειθήνια κόμματα εξουσίας, με εργαλείο τα ΜΜΕ τους. Έτσι προωθούν με κάθε ευκαιρία τα συμφέροντά τους, αλλά (ακόμη χειρότερα) αποκτούν με τη διασπορά της διχόνοιας τον έλεγχο της «μάζας», που μετατρέπεται σε λαό στις εκλογές, για να ξαναεκπέσει σε «μάζα» κοκ.

Οι πολιτικές αυτές, δεν αποτελούν μόνο τεράστιο κίνδυνο για την συνοχή της κοινωνίας, αλλά οδοδείκτη μελλοντικών τακτικών που θα οδηγούν σε διχασμό, με συγκυριακά χαρακτηριστικά κάθε φορά και αποτέλεσμα τη συρρίκνωση δικαιωμάτων, την κατάργηση της ιδιοπροσωπίας, τον έλεγχο της κοινωνίας. Όπλο τους θα είναι πρόσκαιρα ή έκτακτα γεγονότα, επιτηδευμένα διαμορφωμένες καταστάσεις, αυθαίρετη ερμηνεία αξιών, αρχών, ιδεών, εννοιών, λέξεων και μπόλικος λαϊκισμός.

Αφαιρούν τη λήψη απόφασης από τους θεσμούς, τους οποίους υποκαθιστούν κάθε λογής κατευθυνόμενοι «ειδικοί». Γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, θεολογούντες, βιολόγοι, ψυχολόγοι, κάθε …λόγοι, κατά το συμφέρον τις άρχουσας τάξης που χρηματοδοτεί. Φρόντισαν ακόμη και στον πολιτειακό θώκο να τοποθετήσουν άνθρωπο στα μέτρα τους.

Την κατάσταση ονομάζουν έκτακτη, ειδική, παγκοσμιοποίηση, ΝΤΠ, Μεγάλη Επανεκκίνηση, νεοφιλελευθερισμό, καπιταλισμό, σοσιαλισμό, μεσαίωνα κλπ. Υπερβαίνει σύνορα, πολιτισμούς, παραδόσεις, ιδιοσυγκρασίες, συλλογικές συνειδήσεις. Αλλά όλα αυτά δεν είναι δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι αποτέλεσμα πολιτισμού και αγώνας οργανωμένης συλλειτουργίας. Συνθέτει, πείθει, προφυλάσσει τη μειοψηφία, προασπίζεται και εγγυάται την ενότητα της κοινωνίας.

Το πρόβλημα ξεπερνά το διχασμό εμβολιασμένων και μη. Δεξιών – αριστερών. Χριστιανών – άθεων. Αγγίζει τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υπόστασης, ως πρόσωπο ελευθερίας και αυτοδιάθεσης και τραυματίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αν επιτρέψουμε να γίνει τώρα η αρχή της διάλυσης της κοινωνίας ερήμην μας, πώς θα αποτραπεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο και ενδεχομένως οδυνηρότερο;

Οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλία η Εκκλησία (πού βρίσκεται η ηγεσία της;), οι φορείς της δικαστικής εξουσίας (αν φανούν άξιοι της συνταγματικής ανεξαρτησίας τους) τα συνδικάτα (όσα ακηδεμόνευτα), οι επαγγελματικοί φορείς (που αφανίζονται), οι πολιτιστικοί σύλλογοι (όχι μόνο φολκλόρ), οι πνευματικοί άνθρωποι (όσοι αδέσμευτοι).

Όλοι και μαζί.

Να αναδειχθεί και να παταχθεί η προπαγάνδα της χειραγωγούμενης πολιτικής τάξης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) που οδηγεί στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.

Να καταργηθεί τώρα η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό με καθολική αντίδραση δημοκρατικών φορέων και προσώπων.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα είναι αργά. Θα έχει υπάρξει προηγούμενο και το αίτημα θα εκπέσει σε αποκατάσταση αντί της αποτροπής.

Απαιτείται ΕΝΑ, ΕΝΙΑΙΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ, ΚΑΘΑΡΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που ΝΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ με οδοδείκτη την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ για την αποκατάσταση των πληγών και στερέωση της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε.

Γκουντιός Β. Γιάννης

 

Μοιραστείτε την είδηση