Προσεχώς αποφάσεις για τα «μπλόκα» των αγροτών στη Δυτική Μακεδονία – Τι λέει ο Δημήτρης Μόσχος, επικεφαλής του Συντονιστικού

2 Min Read

Ετοιμάζονται οι αγρότες της περιοχής για «μπλόκα», μετά τις αποφάσεις που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις σε κάθε νομό. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Συντονιστικό της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο να «βγούμε στα μπλόκα» στις 28 Ιανουαρίου, όπως δηλώνει ο επικεφαλής Δημήτρης Μόσχος.
«Αυτό το διάστημα φτάνουμε στην κορύφωση των κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και σε όλη τη χώρα, μέσα από τις αποφάσεις που παίρνει κάθε φορά η Πανελλαδική Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι ένα από αυτά που είχαμε κερδίσει από τα μπλόκα του 2016. Μέσα από την πανελλαδική επιτροπή κάνουμε παρεμβάσεις σε υπουργεία και οργανισμούς» αναφέρει ο κ. Μόσχος.
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί κάποιες αποφάσεις, ενώ την Τετάρτη έγινε συνάντηση στο Αμύνταιο που λήφθηκε η απόφαση για τη δημιουργία μπλόκου στο Αντίγονο. Η Καστοριά έχει σύσκεψη σήμερα στο Άργος Ορεστικό και σύμφωνα με τον κ. Μόσχο «ευελπιστούμε να γίνουν μέσα στην εβδομάδα κινήσεις στην Κοζάνη και στα Γρεβενά».

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών βρίσκονται οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, η άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Σε τοπικό επίπεδο έχουμε και άλλα ειδικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές αναφέρει ο κ. Μόσχος που θέτει, επίσης, και το θέμα των ελέγχων σε ότι αφορά στο αιγοπρόβειο γάλα.

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση